KVALIFIKACIJE ZA EURO 2024. GODINE: KOSOVO SRUŠILO IZRAEL

Drugi upravo čitaju

Stadion u kosovskoj prijestolnici je bio poluprazan, a prisutni navijači su izviždali izraelsku himnu te su tokom meča zviždali gostujućim fudbalerima na svaki kontakt s loptom.

Kosovo je nakon mnogo bolje igre od početka meča povelo u 41. minuti golom Milota Rashice, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Domaća reprezentacija je i u nastavku imala nekoliko dobrih prilika, ali se rezultat nije mijenjao te je Kosovo upisalo važnu pobjedu u sklopu kvalifikacija za EURO 2024.

Izuzetne mjere sigurnosti obilježile su ovaj meč, a jake snage kosovske policije prisutne su bile u širokom krugu oko stadiona i obližnje Palate sporta i mladih, gdje su svi lokali bili zatvoreni.

kvalifikacije za euro 2024. godine: kosovo srušilo izrael
KVALIFIKACIJE ZA EURO 2024. GODINE: KOSOVO SRUŠILO IZRAEL

Ovo je prvi nastup u inostranstvu izraelske reprezentacije od početka sukoba u Pojasu Gaze. Utakmica je trebala da se igra 15. oktobra, ali je UEFA upravo zbog te situacije odložila igranje meča.

Aktivisti nevladine organizacije Kolektiv za feminističku misao i akciju prije meča postavili su na zgradi Grand hotela Priština dugačku zastavu Palestine na kojoj je pisalo “Free Palestine”, ali je zastavu vrlo brzo uklonila policija.

Kosovska policija i Fudbalski savez Kosova saopštili su prije meča da je na osnovu operativnih informacija, sačinjen policijski operativni plan koji ima za cilj povećanje mjera sigurnosti, održavanje reda, mira i javne sigurnosti prije, za vrijeme i poslije utakmice.

Nije bio dozvoljen unos pirotehničkih sredstava, staklenih i plastičkih flaša bez obzira na veličinu, alkoholnih pića i narkotičkih supstanci, hrane bilo koje vrste, kišobrana, vatrenog ili hladnog oružja, teških predmeta, kao što su ranci i stolice na sklapanje, potom profesionalne kamere i video kamere, niti bilo koji rasistički, ksenofobični, politički i vjerski promotivni materijali.

Lider grupe “I“ trenutno je Rumunija sa 16 bodova, a slijede Švicarska sa 15, Izrael sa 11, Kosovo sa deset, Bjelorusija sa šest i Andora sa dva boda.

(Anadolija)

The post KVALIFIKACIJE ZA EURO 2024. GODINE: KOSOVO SRUŠILO IZRAEL first appeared on Hayat.ba.

Izvor: hayat.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Možda te zanima