back to top

KMF Nevesinje u Mozzartovim dresovima ušao u Prvu ligu RS

Drugi upravo čitaju

Ambicija im je da u opremi sa oznakom „M“ osvoje vrh tabele

Klub malog fudbala Nevesinje jedan je od najuspješnijih u petoparcu u Republici Srpskoj. Tri puta su bili republički prvaci, igrali su polufinale Kupa BiH i zauzimali sredinu tabele u Premijer ligi BiH nekoliko sezona.

Prošle godine su, zbog nedostatka finansija, igrali u Drugoj ligi Srpske. Međutim, kada im je stigla podrška iz Mozzarta, sezonu su završili bez poraza i upravo u njihovim dresovima se plasirali u Prvu fustal ligu RS.

Momci su prezadovoljni, sada izgledamo kao ozbiljan tim na domaćem terenu i u gostima. Obje garniture dresova su lijepe i kvalitetne. Kompanija Mozzart je ovim gestom učinila dobro djelo za našu ekipu, hvala im na tome – kaže Aleksandar Rašović, direktor KMF Nevesinje.

Klub je osnovan 2001. godine, a trenutno broji oko 50 članova u seniorskoj, pionirskoj i pretpionirskoj selekciji. Dok se prvotimci takmiče u najvišem republičkom rangu, omladinci igraju turnire sa svojim vršnjacima.

kmf nevesinje u mozzartovim dresovima ušao u prvu ligu rs
KMF Nevesinje u Mozzartovim dresovima ušao u Prvu ligu RS

I oni bi jednog dana mogli stopama svojih starijih kolega kojima ambicija ne manjka. Plan im je napad na vrh tabele Prve futsal lige Srpske, ali i borba za ulazak u Premijer ligu BiH. Najveću podršku pruža im opština Nevesinje, te prijatelji kluba iz inostranstva, a Mozzarova podrška im je očito bila talična.

Veoma smo srećni što su igrači KMF Nevesinje baš u Mozzartovim dresovima ušli u najviši republički rang takmičenja. Ovo je dokaz da je pojedinim sportskim kolektivima potrebno pružiti barem malu podršku kako bi ostvarili svoj maksimum– kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

kmf nevesinje u mozzartovim dresovima ušao u prvu ligu rs
KMF Nevesinje u Mozzartovim dresovima ušao u Prvu ligu RS

Donacija ekipi Nevesinja stigla je u okviru akcije „Novi dresovi za nove šampione“ kojom je regionalni lider u priređivanju igara na sreću do sada usrećio više od stotinu klubova širom BiH.  

Možda te zanima