Jović: Sarajevo je odlična ekipa, a ovakva pobjeda će samo dati na samopouzdanju i nama

Drugi upravo čitaju

FK Tuzla City je slavio veliku pobjedu protiv ekipe FK Sarajevo sa visokih 5:1. Nakon utakmice izjavu na press-konferenciji dao je Dragan Jović.

“Prva naša ideja je bila da popravimo utisak iz utakmice protiv Slobode, gdje smo zaista loše odigrali. Mi smo se odlučili za pressing od prve minute, jer Sarajevo ima odlične ofanzivne igrače, te da nemamo šansu da ako se povučemo na svoju polovinu. To je bio plan za prvo poluvrijeme i uspjeli smo doći do pozitivnog rezultata. Za drugo poluvrijeme, Sarajevo je svoje protivnike uspjelo da dobija sa svježim igračima, pa smo i mi pokušali isto da uradimo. Igrači koji su ušli su ispoštovali dogovoreno, te unijeli novi ritam i ispratili dobro utakmicu”, započeo je Jović i dodao:

“Sarajevo je pokazalo najbolju formu u ova prva tri kola koja su odigrali. Mi smo najavili kakve su nam ambicije pred prvenstvo, a ovo je sigurno utakmica koja je bila protiv konkurenta za sam vrh. To je dobra utakmica za samopouzdanje, a ova utakmica je sigurno dobro došla poslije onakve utakmice protiv Slobode. Ovo je pobjeda protiv jedne odlične ekipe, što je dobra naznaka da smo na dobrom putu.”

O Africi kao tržištu koje je ne istraženo i dobroj utakmici Coulibalyja?

“Ja imam dugo iskustva rada u Africi i mislim da ko bude imao dobar skauting na afričkom kontinentu da može napraviti dosta toga. Coulibaly je iz Malija, on je jedna odlična kombinacija, jer jako je fizički spreman. Insistiram na tome u klubu, te je Azmir Husić ispoštovao, da se okrenemo afričkom tržištu. Coulibaly je večeras odlično odigrao, a sigurno da i ovakav ambijent utiče na kvalitet izvedbe svih naših momaka. Noćni termin i dobar teren su uticali na ovakvu izvedbu svih igrača.”

O sjajnom terenu na Bilinom polju?

“Dugo živim u Grazu i pratim tu slovensku ligu, često odem u Maribor. Kada odem na taj stadion, imam refleksiju na našu državu. Odgovorno tvrdim da smo kvalitetnija liga od slovenske lige, ali oni imaju taj korak sa infrastrukturom. Oni su uspjeli i u Evropi, posebno Maribor, Olimpija i evo zadnja Mura. Oni prave milionske transfere, ali siguran sam da naša liga nije za podcijeniti.”

Naredna utakmica na Grbavici protiv Željezničara?

Imamo samo dva dana pred tu utakmicu, a bio je neki dogovor da se igra u nedjelju, ali je televizija pomjerila za subotu. Petak je put za Sarajevo, a što se tiče utakmice ja se radujem dolasku na Grbavicu. Mi se tu osjećamo kao domaćini, jer smo ove godine tu igrali najviše domaćih utakmica. Očekujem dobro popunjen stadion, nadam se da ćemo osvježiti ekipu, te da ćemo odigrati dobro. Željezničar igra puno bolje, nego što to rezultat pokazuje.”

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima