back to top

Još jedan probijen rok: Ne nazire se kraj uređenju Tušnja

Drugi upravo čitaju

Rok za završetak radova na rekonstrukciji glavnog terena Gradskog stadiona Tušanj u Tuzli je probijen, a radovi se odvijaju izuzetno sporim intenzitetom. Na pitanje kada će biti okončani, iz uprave stadiona odgovor zasad nemaju.

Rekonstrukcija glavnog terena Tušnja počela je 7. jula ove godine, a rok za završetak radova bio je predviđen za kraj augusta. Međutim, on je probijen, a shodno trenutnom stanju na terenu, radovi su okvirno na pola puta.

“Nakon zastoja u radovima, radnici su sa mašinama ponovo na terenu. Trenutno se posao odvija bez bilo kakvih problema. Već smo okončali uređenje stubova od reflektora”, kazao je za Klix.ba Dževad Šećerbegović, direktor Gradskog stadiona Tušanj.

Tačan datum kada će biti okončani svi radovi koji su vezani za rekonstrukciju terena, Šećerbegović nije mogao precizirati.

“Uređenje terena će biti završeno, ali tačno kada, u ovom trenutku niko ne može kazati”, dodao je Šećerbgović.

Tušanj nije jedini teren na kojem se kasni s radovima, jer i rekonstrukcija terena na stadionu Fudbalskog kluba Velež u Vrapčićima, koja je trebala biti okončana do 5. augusta, a nakon probijenih rokova do 3. septembra još se ne nazire, što iz dana u dan mostarskom klubu nanosi sve veću štetu.

Zbog rekonstrukcije terena nogometni klubovi Sloboda i Tuzla City svoje domaće utakmice u Premijer ligi BiH igraju na drugim stadionima u Tuzlanskom kantonu, a javnost nije optimistična u kontekstu da će radovi biti okončani do kraja ove godine.

Projekt rekonstrukcije glavnog terena na stadionu Tušanj u Tuzli, većim dijelom se finansira iz UEFA fondova i vlastitih sredstava Nogometnog saveza BiH, dok manjim dijelom u realizaciji učestvuje i Gradska uprava Tuzle. Nakon realizacije Tušanj će dobiti novi hibridni travnjak.

Za kraj recimo i da do objave ovog teksta redakcija portala Klix.ba nije dobila odgovor na pitanje upućeno Nogometnom savezu BiH.

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima