IZ VELEŽA ODGOVORILI ŽELJEZNIČARU: ČIST RAČUN – DUGA LJUBAV

Drugi upravo čitaju

Puno prašine podiglo se zbog gostovanja popularnih Manijaka koji su to odbili zbog neadekvatnih uslova na tribini na kojoj bi bili smješteni.

Iz FK Željezničar su izrazili nezadovoljstvo što su njihove pristalice trebale biti smještene na tribinu koja ne ispunjava osnovne uvjete.

Reagirali su sinoć saopćenjem i iz FK Velež.

  • Fudbalski klub Velež Mostar izražava začuđenost saopštenjem za javnost kojeg je večeras izdao Fudbalski klub Željezničar. Naše sportske rivale i prije svega prijatelje moramo upoznati sa činjeničnim stanjem kada je u pitanju naš stadion, a koji se još uvijek nalazi u fazi izgradnje.

Upravo zbog toga, jer ćemo u skorijoj budućnosti i zvanično najaviti da počinjemo s projektom izgradnje južne tribine na našem stadionu, nažalost, nije bilo moguće izaći u susret i ustupiti 5 posto kapaciteta tribina na način kako su to zahtijevali iz FK Željezničar.

Da smo to učinili onako kako je to zahtijevao FK Željezničar, to bi bio svojevrsni presedan jer u našim prethodnim utakmicama kada smo bili domaćini slične uslove koje traži FK Željezničar nije bilo moguće ispuniti prema navijačima FK Borac, HŠK Zrinjski i FK Sloboda. Mi smatramo da svi trebamo imati principijelan i jedinstven aršin prema svim klubovima.

Jednostavno, naše sportske prijatelje i rivale iz FK Željezničar još jednom upoznajemo s činjenicom da će južna tribina koja treba u skorije vrijeme da počne s izgradnjom biti namjenjena u predviđenom omjeru za navijače svih gostujućih klubova. Čudi nas što u FK Željezničar nemaju razumijevanja za ove činjenice.

Još ćemo jednom podsjetiti javnost i naše prijatelje iz FK Željezničar da je FK Velež uspio osigurati u vrlo kratkom roku montažnu tribinu za gostujuće navijače i za to uložiti određena sredstva.

Ta gostujuća tribina urađena je po uputama ljudi iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koji su zaduženi za infrastrukturna pitanja i kao takva tribina je dobila zeleno svjetlo od nadležnih službi N/FS BiH.

Samim time smatramo da smo svoju obavezu ispunili. Isto tako važno je istaknuti činjenicu da je i Policijska stanica Mostar Sjever zatražila izgradnju montažne tribine jer u protivnom nije mogla garantovati i osigurati sigurnost kad bi se navijačke grupe rasporedile onako kako to traže iz FK Željezničar.

Na koncu se osvrćemo i na primjedbu iz FK Željezničar o njihovom gostoprimstvu prema Veležu u našim evropskim utakmicama na stadionu Grbavica. Vaš ustupak, dragi prijatelji, a to preskačete, FK Velež je platio onako kako ste tražili. Čist račun – duga ljubav, dragi prijatelji.

Bez obzira na sve, FK Velež s tradicijom i slavom dužom od 100 godina i dalje će biti sportski prijatelj i rival sa FK Željezničar, i bit ćemo najsretniji kad završimo izgradnju južne tribine da imamo još jedan prelijepi i kompletirani stadion po standardima FIFA-e i UEFA-e na kojeg ćemo svi zajedno biti ponosni.

Uz sportske pozdrave i sutrašnju dobrodošlicu, Upravni odbor Fudbalskog kluba Velež Mostar – poručili su iz Veleža.

Izvor: hayat.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Možda te zanima