back to top

Korner.ba istražuje: Bivši selektor Srbije preuzima Zmajeve?

Drugi upravo čitaju

Bivši selektor Srbije kao kandidat za klupu Zmajeva?

Slavoljub Muslin, 67-godišnji stručnjak, bivši selektor Srbije preuzima Zmajeve.

Nakon što je fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila sve šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo, te su sve prilike da ćemo ispasti iz Lige nacija A, reprezentaciju bi mogao napustiti Dušan Bajević.

“Princ sa Neretve” izjavio je da nakon utakmica Lige nacija više neće biti na klupi nacionalnog tima, pa je akcija za novim čovjekom pokrenuta.

Korner.ba analiza: Safet Sušić kao novi/stari selektor?

Nakon što smo jučer pisali o analizi mogućeg povratka Safeta Sušića, kao kandidati spominju se Cesare Prandelli, Vinko Marinović, Slaviša Stojanović, “duo” Sergej Barbarez i Emir Spahić, Mladen Krstajić,..

Muslin nije bez iskustva, s obzirom da je za dvije godine uspio odvesti Srbiju na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Bivši selektor Srbije preuzima Zmajeve?

Muslin je čak i za novinare jedne popularne Facebook stranice dao odgovor na pitanje je li spreman za nove pregovore sa FSBiH:

“Već više od godinu dana sam bez trenerskog posla i moram priznati da sam se iskreno poželio rada. Bilo je u proteklom periodu nekih upita, kombinacija, ali većinom su to bili klubovi koji meni baš i nisu bili interesantni. Reprezentacija je nešto drugo. To je izazov za svakog trenera, pa i za mene, tako da sam spreman za bilo kakvu priču. Još mi se radi, zdravlje me služi, imam motiva…”, ističe Muslin.

Slavoljub Muslin je bio dva puta šampion i osvajač Kupa sa Crvenom zvezdom, duplu krunu ima još sa Levskim, šampionskim odličjem u Maroku sa Casablancom, a trenirao je i Bordeaux, Lens, Lokeren, Standard, Dinamo Minsk, Lokomotiv, Anorthosis.

Možda te zanima