Irfan Hadžić biografija: Može li prenijeti dobru formu u reprezentaciju BiH?

Drugi upravo čitaju

Irfan Hadžić biografija – Igrač koji je zbog dobre forme i korona virusa stigao na listu igrača koji su pozvani da igraju za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a radi se o Irfanu Hadžiću.

Rođen je 15. juna 1993. godine u Prozoru – Rami. Svoju karijeru započinje u redovima omladinskog pogona Olimpika u 2010. godine.

Nakon samo godinu dana u Olimpiku Irfan je odlučio da uradi nešto radikalno te se pokušao nametnuti belgijskom Zulte Waregemu, međutim nije uspio. Uslijedila je godina u Hrvatskoj sa Inter Zaprešićem, zatim sezona slovačkom Vion Zlate Moravceu. Niti u jednom od ova dva kluba nije mogao da se probije i dokaže svoju sposobnost.

Royal Antwerp je okušao sreću sa Irfanom, ali je dobio samo pozajmicu u Vigor Wuitens Hamme u kojem je dobio adekvatnu minutažu i pokazao šta zna. U 32 nastupa upisao je 16 golova. Ipak ovo nije bilo dovoljno da osigura svoju poziciju u Royal Antwerpu te odlazi u slovneski Celje.


Odlazak u Sloveniju mu nije godio, te je u 16 nastupa postigao samo 4 gola.


Radnik mu pruža šansu


Nakon 6 dugih godina i putovanja, po svijetu Hadžić je odlučio da se vrati u rodnu BiH i okuša svoju sreću. Na ljeto 2017. godine potpisuje za Radnik Bijeljinu u kojoj je uspio da osigura regularnu minutažu. Dvije godine je proveo u Radniku, te je za ovo vrijeme uspio upisati 54 nastupa u kojima je zabio 15 golova i pomogao svom timu sa još 7 asistencija. Vidjelo se da tu postoji kvalitetan igrač samo mu je bilo potrebno dati adekvatnu minutažu kako bi stekao više samopouzdanja.

irfan hadžić biografija: može li prenijeti dobru formu u reprezentaciju bih?
Irfan Hadžić u dresu Radnika


Zrinjski je to prepoznao te mu odlučio dati šansu. U ljetnom prijelaznom roku je Hadžić 2019. godine Irfan Hadžić zvanično potpisuje za Zrinjski. Iako je samo odigrao 6 utakmica Hadžić je uspio zabiti 2 gola i upisati jednu asistenciju. Razlog ovako maloj minutaži jeste što je u januaru za 150.000 eura prešao u turski Akhisarspor, koji se trenutno nalazi u drugoj diviziji truskog fudbala.

Dok je igrao za Zrinjski svojim pogotcima omogućio je Plemićima da savladaju favorizirani Utrecht iz kvalifikacija za Europa ligu.

Uspio se nametnuti u turskom drugoligašu te je u dresu Akhisarspora za 26 utakmica zabio je 7 golova i upisao 2 asistencije.

irfan hadžić biografija: može li prenijeti dobru formu u reprezentaciju bih?
Irfan Hadžić u dresu Akhisarspora


Irfan Hadžić u dresu reprezentacije


Svoju karijeru sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine započeo u U19 reprezentaciji za koju je nastupao šest puta.

Preotkelog vikenda Hadžić je bio strijelac u remiju svoje ekipe i pokazao da se nalazi u sjajnoj formi.

U razgovoru za zvaničnu stranicu N/FSBiH, Hadžić nije krio zadovoljstvo dolaskom na okupljanje.

“Velika mi je čast biti među svim ovim momcima, presretan sam. To su jednostavno tako snažne emocije koje vas preplave kada vidite svoje ime na spisku reprezentativaca. Sada sam iskusniji, i nadam se da ću u nekoj od ove tri utakmice dobiti priliku da igram. Ako to bude već protiv Irana mogu obećati da ću dati svoj maksimum a kao i svaki napadač želja mi je i da postignem gol.”

Hadžić, kao i još nekoliko naših reprezentativaca nastupa u Turskoj a o toj ligi u poređenju sa našom kaže:

“Turska liga je, mislim nešto brža od naše, odnosno ima više trke i duela a manje taktike. Možda je fizički malo jača ali kvalitetom smo tu negdje.”

Kada se govori o uzorima, nema nekog posebnog ali izdvaja dva imena: “Volim vrhunske napadače poput našeg Džeke i Ibrahimovića a kad bi mi se ukazala prilika volio bih da igram sa Zlatanom.”

Podsjećamo, zbog nedostatka napadača na raspolaganju trenutnom selektoru Bosne i Hercegovine Irfan je dobio priliku da pokaže svim ljudima u BiH zašto baš on zaslužuje ovo mjesto. Velika je prilika ispred Hadžića, prilika koja mu može odnijeti karijeru na jedan viši nivo. Nadamo se da će uspjeti prenijeti dobre igre iz Turske u dres reprezentacije BiH i zauzeti svoje mjesto u budućnosti.

Možda te zanima