back to top

(FOTO) Tuzla City slavio ubjedljivu pobjedu protiv Leotara

Drugi upravo čitaju

Tuzla City je slavio novu ubjedljivu pobjedu protiv ekipe Leotara sa 4:1. Ekipa Dragana Jovića se odlično prilagodila terenu u Srebreniku i ostvarila visoku pobjedu.

Mrežu Trebinjaca “načeo” Amadou Coulibaly već u drugoj minuti utakmice kada je nakon asistencije Mišića pogodio za 1:0. Leotar je u desetoj minuti utakmice stvorio jedinu pravu šansu u prvom poluvremenu,a Todorović je šutirao pravo u Brajlovića.

Igrala se 21. minuta utakmica kada je Tuzla City stigla do drugog pogotka, a tada je Coulibaly asistira Miću Kuzmanoviću koji je udvostručio prednost domaćina.

Nije dugo trebalo domaćinu da stigne i do trećeg pogotka, a ovoga puta strijelac je bio Petar Mišić koji je uz dosta sreće pogodio mrežu Trebinjaca. Konačan rezultat prvog poluvremena od 4:0 postavio je Salko Nargalić pogotkom u 39. minuti utakmice. 

Nastavak utakmice nije donio previše uzbuđenja. Najbolja šansa drugog dijela desila se u 81. minuti utakmice Karić je sjajno šutirao, ali je Brajlović na još bolji način odbranio udarac fudbalera Leotara. 

Tuzla City je kasnije mirno priveo susret kraju, ali je ipak u finišu susreta dozvolio utješni pogodak za Trebinjce. Strijelac pogotka bio je Marko Pervan u drugoj minuti sudijske nadoknade i tako postavio konačnih 4:1.

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima