back to top

(FOTO) Reprezentacija BiH u odličnoj provjeri savladala Francusku

Drugi upravo čitaju

Futsal reprezentacija BiH rezultatom 5:2 je savladala Francusku u prvom od dva prijateljska meča koje će ovog mjeseca naš tim odigrati sa Francuzima.

Probao je selektor Ivo Krezo različite varijante u ovom meču. Želio je u ove dvije utakmice da isproba neke nove kandidate za reprezentaciju, pa tako nije bilo nekoliko standardnih prvotimaca, prije svega igrača iz Hrvatske i prvaka BiH, FC Mostar SG, izuzev mladog golmana Vedada Jašarevića. Koristio je on tri četvorke, prvu najjaču sa tri standardna reprezentativca Arnautovićem, Srđanom Ivankovićem, Josipom Sesarom i mladim Brkanićem na pivotu, drugu sa Džindićem, Grbešićem, Baručijom i Duvnjakom, te treću sa najmlađim snagama reprezentacije Smajićem, Todorićem, Ćatićem i Radujkovićem. Na golu je tokom čitavog prvog dijela bio Slogin Amer Delić.

Imala je BiH svoje šanse na utakmici, solidno je to izgledalo, ali je u prvom dijelu odličan na golu Francuza bio Maxence Pauillac. Sa druge strane, Francuzi su došli sa jednom mladom selekcijom u Sarajevo, sa igračima do 21 godine, koji su željni dokazivanja selektoru Benoitu Subrinu.

Poslije nekoliko neiskorištenih šansi, usto i pogođene stative, Francuzi do gola dolaze u 10. minuti golom Ibrahime Niatatea nakon jedne izgubljene lopte. Pokušao je Arnautović da pravi faul na centru, sudije su pustile prednost i Niatate je izašao sam na Delića i pogodio za 0:1.

Pet minuta kasnije Zmajevi dolaze do izjednačenja. Bio je to slobodan udarac na osam metara od gola, Davor Arnautović je kratko izveo za Josipa Sesara koji pogađa 1:1. Ujedno, ovim rezultatom je i okončano prvo poluvrijeme.

Nastavio je selektor Krezo i u drugom poluvremenu da rotira, zamijenio je samo pivote u dvije četvorke, a od samog starta BiH je zaigrala agresivno i to je dalo rezultaz. Igrala se 23. minuta kada Muanis Duvnjak pogađa sa vrha šesterca za preokret naše reprezentacije. Minutu kasnije korner za naš tim, Ante Grbešić diže za Amera Džindića koji hvata volej, a lopta završava u golu za 3:1.

Razigrali su se i jedni i drugi u nastavku, pa u 26. minuti pogađa Leo Faytre i smanjuje na 3:2, ali brzo nakon toga Davor Arnautović vraća dva gola prednosti našoj reprezentaciji, 4:2. Ušli su Zmajevi jako brzo u problem sa faulovima, pet su imali već nakon deset minuta igre, ali su se uspjevali braniti i sa tim pritiskom. Na šest minuta do kraja Francuzi kreću sa igračem više u polju, a u 36. minuti ih kažnjava Amir Baručija golom preko čitavog terena za 5:2.

Bosna i Hercegovina je nastupila u sastavu: Jašarević, Delić, Arnautović, Džindić, Ivanković, Ćatić, Grbešić, Radujković, Duvnjak, Sesar, Todorić, Smajić, Brkanić, Baručija.

Žute kartone su dobili Ćatić, Duvnjak i Ivanković.

S druge strane, za Francusku su igrali: Dogan, Amiard, Pauillac, Faytre, Alla, Meziani, Aberkan, Abdou, Diaboune, Diabira, Niakate, Laroume, Gazengel, Dembele, Morice

Drugi od dva meča naša reprezentacija i Francuska će odigrati sutra sa početkom u 17 sati. 

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima