back to top

Feđa Dudić otkrio šta je rekao igračima Sarajeva u svlačionici nakon utakmice: ‘Ovo nam se vratilo zato što smo…‘

Drugi upravo čitaju

Uprkos velikom broju prilika, Sarajevo je do pogotka došlo tek u 85. minuti kada je rezervista Mersudin Ahmetović uspio zatresti mrežu gostujućeg gola.

Feđa Dudić je na press konferenciji nakon utakmice rekao da mu je ovo do sada najslađa pobjeda na klupi Sarajeva, a potom je otkrio i šta je rekao svojim fudbalerima u svlačionici. 

“Rekao sam momcima u svlačionici: ‘Ovo nam se vratilo zato što smo pošteni, zato što radimo dobro na treninzima, što vidite kad uđu igrači da svaku utakmicu daju nešto novo‘. Nema više neke zavisti u svlačionici, svi dišu ko jedan i kad je takva situacija navijači to prepoznaju. Evo, cijelu utakmicu navijaju bez obzira što je bilo 0:0 i onda normalno da ti se mora vratiti. Hvala Bogu da je tako, teško bi mi bilo da nismo dobili ovu utakmicu jer po svemu prikazanom smo morali dobiti i sa više golova razlike i prije riješiti, ali dobro takav je fudbal, jednostavno nekad neće. Tri puta pogodimo okvir gola, promašimo penal, tako je kako je”, rekao je Dudić.

Ekipa Sarajeva narednu utakmicu igra već u srijedu, a protivnik je Tuzla City.

Utakmica se igra na stadionu Bilino polje u Zenici zbog radova na rekonstrukciji travnjaka koji u međuvremeno počinju na Koševu. 

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima