back to top

Feđa Dudić: Meni je danas osjećaj bio jako loš i ovo me nimalo ne nadahnjuje, posebno kad se sjetim…

Drugi upravo čitaju

Trener FK Sarajevo, Feđa Dudić se obratio medijima na press-konferenciji nakon utakmice protiv Leotara u kojoj je Bordo tim slavio sa 3:0.

“Značit će nam ova pobjeda i za samopouzdanje, jer ovo je utakmica u kojoj nismo imali veliku potrošnju. U dosadašnjim utakmicama nismo imali sigurne pobjede do posljednje minute. Mislim da se ovdje brzo riješio pobjednik. Sigurno da će nam ovakva pobjeda značiti za nastavak prvenstva. Danas smo bili bez par važnih igrača, jer imamo utakmicu sa Zrinjskim. Imamo problem sa Suljićem jer ima hematom, Čirjak će nam se vratiti. Nadam se da ćemo riješiti papire za Mustafića i da možemo računati i na njega”, započeo je Dudić i dodao:

“Liga nikad neizvjesnija. Svako svakog može pobijediti i kada vidite kako je koje kolo. nikad nije bila veća gustoća i prije bi se odvojili jedan ili dva kluba, a sada su svi tu. Tabela sigurno nije realna, jer fali utakmica nekim ekipama. Mi gledamo sebe, idemo utakmicu po utakmicu. Sada smo prvi, ali imamo najviše utakmica odigranih. Mi bi već odmakli da smo osvojili četiri boda. Nadam se da će se i nama vratiti u sudijskim vremenima, jer nam je to dosada samo oduzelo bodove.”

Na ovoj press-konferenciji trener Sarajeva je i najavio naredno kolo protiv Zrinjskog?

“Volim da igram te jake utakmice. Mislim da smo dvije utakmice protiv Borca i Željezničara pokazali da možemo igrati dobro. Prošle godine je to možda bio problem jer je protiv jačih protivnika bila samo jedna pobjeda. Zrinjski je idealna prilika da vidimo koliko možemo. Zrinjski je kvalitetan i to pogotovo kući, a oni su pokazali i u Evropi da dominiraju i da žele postići gol više od protivnika. Pokušat ćemo da odgovorimo na pravi način i da dođemo do pobjede. Sarajevo uvijek ide na pobjedu, bez obzira što igramo u Mostaru.”

Dudić je dobio i pitanje o stanju novog pojačanja Mirze Mustafića?

“Probaćemo do prve reprezentativne pauze da ga koristimo s manjom minutažom. On je odradio pripreme, ali nije igrao takmičarske utakmice. Odlaskom nesretnog Kapića, morali smo da reagujemo. Našli smo adekvatnu zamjenu i nadam se da će pravo lice pokazati poslije zimskih priprema. Sigurno da nam ima potreban kvalitet i da je zbog toga došao u Sarajevo.”

Sarajevo je konačno postiglo pogodak u prvom poluvremenu, a evo kako je to prokomentarisao Dudić.

“Tako sam postavio igrače da stoje na polovini. Tražili smo ta dodavanja, te smo Musu pripremili za centaršuteve i kakve centaršuteve želimo jer je posljednja linija Leotara jako visoka. Željeli smo te nešto niže centaršuteve, te mi je drago da smo konačno postigli pogotke u prvom poluvremenu. Mi smo i prije stvarali šanse u prvom poluvremenu, ali nismo pogađali. Sigurno da gol u ranoj fazi utakmice mnogo znači.”

Trener Sarajeva je upitan i da prokomentariše povratak Vinka Marinovića, nekadašnjeg trenera Sarajeva koji je preuzeo klupu Borca.

“Ne bih se miješao u politiku Borca. Vinku želim svu sreću i on je ovdje ostavio velik trag i bio je trener sa trofejima, što mnogo govori o njemu.”

Osvrnuo se Dudić i na posjetu Peteva u karantinu, te istakao da vjeruje da će Đokanović biti jednog dana standardni reprezentativac naše zemlje.

“Selektor Petev nas je posjetio u karantinu. Drugačije je kada upoznate nekoga, a znam kroz šta je sve prolazio i nadam se i želim mu sreći. Neke su nam se stvari sada poklopile i nadam se da će biti dobri rezultati. Ja mislim da Đokanović igra fenomenalno osam utakmica i pogotovo što igra na neprirodnoj poziciji. Ovo je moderni fudbal, da igra stoper visoko i da igra dobro lopte. Mislim da je i selektor vidio danas, možda ne sad, ali za budućnost. Ubjeđen sam da će Đokanović biti reprezentativac i to standardni za našu selekciju”, rekao je Dudić i osvrnuo se na prazno Bilino polje večeras:

“Meni je danas osjećaj bio jako loš i podsjeća me na korona period. Mene ova ne nadahnjuje, pogotovo kad se sjetim utakmice posljednje na Grbavici. Pun stadion, ovdje je sada bilo prazno. Nadam se našim navijačima u Mostaru, ali nadam se da ćemo igrati pred publikom. Imam osjećaj da je kako smo otišli sa Koševa i krenulo bilo malo naopako. Ipak, zahvalio bih se naravno domaćinu na maksimalnom pristupu i dobrim uslovima. Međutim, domaći teren je domaći teren i nadam se i radujem našim navijačima kada se vratimo na Koševo.”

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima