back to top

EVO KAKO JE ČOLPA ‘OBJASNIO’ ZBOG ČEGA JE GLASAO DA BIH IGRA PRIJATELJSKI MEČ S RUSIJOM

Drugi upravo čitaju

Tako je ruskim klubovima, ali i reprezentaciji ostalo samo da igraju prijateljske susrete sa reprezentacijama koje zbog cjelokupne situacije budu to željele, a iz Fudbalskog saveza Rusije su uputili ponudu Fudbalskom savezu naše zemlje za odigravanje prijateljskog susreta koja je danas prihvaćena.

Ponuda je na adresu našeg saveza stigla krajem prošlog mjeseca, a iz naše krovne kuće su i od UEFA-e zatražili mišljenje. Dobili su i odgovor u kojem stoji da se UEFA ne protivi odigravanja susreta i da nije nadležna za prijateljske mečeve na tlu Rusije.

Nakon što je stigao odgovor iz UEFA-e sazvana je sjednica Komiteta za Hitnost koji broji šest članova, a da bi se odluka usvojila potrebno je da za nju glasa pet, što znači da barem jedan član iz tri komponenta (kantonalni savezi, županijski savezi i FS RS) mora podići ruku.

EVO KAKO JE ČOLPA ‘OBJASNIO’ ZBOG ČEGA JE GLASAO DA BIH IGRA PRIJATELJSKI MEČ S RUSIJOM

I upravo je tako bilo na današnjoj sjednici. Članovi Komiteta za hitnost iz FS RS i županijskih saveza (Vico Zeljković, Miloš Brkić, Ivan Beus i Dragan Soldo) bili su za odigravanje susreta, pa im je trebao još jedan glas iz kantonalnih saveza i dobili su ga iz Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo, odnosno od Fuada Čolpe, dok je Irfan Durić bio protiv.

Odluka je ovo o kojoj će se sasvim sigurno još mnogo diskutovati i koja će biti u centru pažnje svjetskih medija, a zbog čega je glasao “za” Čolpa je objasnio za SportSport.ba.

  • Glasao sam za sport, fudbaleri nisu krivi za agresiju Rusije na Ukrajinu – istakao je Čolpa.

Na pitanje da li mu je bilo čudno to što je Fudbalski savez Rusije poslao ponudu Fudbalskom savezu naše zemlje, a ne recimo fudbalskim savezima Hrvatske, Crne Gore, Srbije ili Sjeverne Makedonije kazao je:

  • Pa čudno je, ali sam se prilikom glasanja odvojio od politike. A i uslovi za naš Savez su dosta povoljni.

Izvor: hayat.ba

Možda te zanima