EVO ČIJIH NAVIJAČA ZASAD IMA NAJVIŠE U KATARU

Drugi upravo čitaju

Atmosfera se polako zagrijava, a ulice Dohe postaju kao košnica. Na svakom koraku se osjeća kako je Svjetsko prvenstvo pred vratima. Prema procjenama domaćina, ova bogata arapska država očekuje više od milijun posjetitelja za vrijeme turnira koji traje gotovo mjesec dana.

Međutim, navijačima problem predstavljaju visoke cijene smještaja, čime ovo prvenstvo zaista postaje za “odabrane”, kako je nedavno rekao selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić.

Najviše navijača je na Cornicheu, sedam kilometara dugačkoj šetnici uz zaljev. Za sada je najviše Argentinaca, Brazilaca, Marokanaca i Tunižana, dok Europljana za sada nema previše.

Najpoznatija atrakcija

Corniche je jedna od najpoznatijih atrakcija u Dohi. Prepuna je brojnih sadržaja, od kioska s hranom, parkova do kulturnih znamenitosti kao što su Muzej islamske umjetnosti i Katarsko nacionalno kazalište. Sa šetnicom u obliku polumjeseca oko zaljeva Doha, Corniche nudi i najbolji pogled na West Bay, moderno lice grada.

Cijela je zona zatvorena za vozila, zabranjeni su električni skuteri, motocikli i bicikli. Osigurane su pješačke staze i prijelazi zajedno s biciklističkim stazama, uključujući stazu za trčanje od 7 km.

U centralnom području Dohe su posebno dizajnirane i staze za osobe s invaliditetom. Ljubitelje nogometa iz cijeloga svijeta, uz nezaobilazno gledanje utakmica na velikim video zidovima, očekuje zabavni i kulturni program s više od 90 posebnih događaja.

Bez alkohola

U Park Al Bidda na Cornicheu postavljen je i Fan Festival s kapacitetom od gotovo 40.000 posjetitelja. Na festivalu će nastupiti više od 20 vrhunskih zabavljača iz cijelog svijeta među kojima i Diplo, Kizz Daniel, Nora Fatehi, Trinidad Cardona i Calvin Harris. ” organizatori.

Dodajmo i kako su katarske vlasti i FIFA poništili odluku o prodaji piva navijačima na prostorima oko stadiona na kojima će se igrati utakmice.

  • Nakon razgovora između predstavnika vlasti zemlje domaćina i FIFA-e, odlučeno je da se uklone prodajna mjesta za pivo s prostora oko stadiona i da se prodaja alkoholnih pića koncentrira u navijačke zone i ovlaštene objekte – poručili su iz krovne nogometne organizacije.

Izvor: hayat.ba

Možda te zanima