Ervin Zukanović se oprostio od dresa reprezentacije BiH

Drugi upravo čitaju

Dugogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Ervin Zukanović oprostio se od nacionalnog dresa.

Ervin Zukanović koji trenutno nastupa u Turskoj za Karagumrukspor objavio je saopštenje na svom Instagram profilu vezano za reprezentaciju BiH uz emotivne poruke.

“Svakom profesionalnom sportašu je jedan od najvećih ciljeva da nastupa za reprezentaciju svoje države. Da rame uz rame sa svojim saigračima, uz podršku navijača, porodice i cijele nacije branimo boje svoje zastave. Osjećaj kada slušam našu himnu je neopisiv i daje jednaku motivaciju na bilo kojem terenu. Od prvog nastupa davne 2012. godine sa dresom omiljene zastave imao sam cilj da iznesemo našu Reprezentaciju BiH na veliko takmičenje”, napisao je Zuka te dodao:

Ervin Zukanović izostavljen

“Nažalost, taj san mi je oduzet 2014. godine u Brazilu i već tada sam razmišljao o povlačenju. Međutim, život i karijera su me naučili da se trudom i oscilacijama izazova prevazilaze sve prepreke i brišu sva odustajanja. Svaka prepreka na toj strani bivala je nagrađena uspjehom u klubovima za koje sam igrao. Ljubav i predanost državnim bojama su me uvijek vraćale ali su povrede bile te koje su me zaustavile i primorale da je došlo vrijeme da završim ovo poglavlje sa Reprezentacijom Bosne i Hercegovine i posvetim se u potpunosti matičnom klubu. Vrijeme je da nove generacije ispunjavaju istu želju i uživaju veću sreću u budućim takmičenjima.

Hvala saigračima sa kojima sam stekao prijateljstvo, pojedincima iz Saveza, novinarima i neumornim i vjernim navijačima koji su nas u stopu pratili i podržavali u svim rezultatima. Vaš Zuka”, stoji u objavi.

Bogata karijera

Inače Ervin je rođen u Sarajevu 1987. godine. Karijeru je započeo u Željezničaru odakle odlazi u Austriju. Također nastupao je Belgiji, Italiji te Saudijskoj Arabiji.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je 38 utakmica, a debi je upisao 2012. godine.

Možda te zanima