back to top

Edis Mulalić: Sami smo krivi za poraz, ne tražim izgovor, ali u 21. vijeku igrati na 180 stepeni je van svake pameti

Drugi upravo čitaju

Velež je slavio rezultatom 3:1, a na press konferenciji nakon utakmice trener Plavih Edis Mulalić iskoristio je priliku i obratio se prisutnim medijima. 

Mulalić je istakao da su njegovi igrači napravili nedopustive greške kod drugog i trećeg gola.

“Dobro uđemo prvih 20 minuta u utakmicu i umjesto da se nagradimo golom, ne zabijemo ga i onda ničim izazvano nekim dubinskim pasom gdje široko stojimo pozadi, primimo gol u prvom poluvremenu. Vratimo se na vrijeme u drugom poluvremenu, a onda primimo dva takva gola, drugi i pogotovo treći kakvi mislim da nam se ne smiju dešavati na ovom nivou. Ja uvijek stojim iza svojih igrača, ali ovo se ne smije dešavati. Neodgovorno kod drugog gola ispadnemo na centru, odvoji Haskić tu loptu na bok, poslije se skupimo unutra, a treći gol sami sebi damo, to ne treba ni komentarisati. Sve u svemu do 60. minute nam je ritam dobar bio, ali taj drugi gol smo tako početnički primili da je poslije bilo teško reagovati. Veležu čestitam, to je to”, rekao je Mulalić.

Trener Željezničara smatra da bi utakmica otišla u drugačijem pravcu da je njegova ekipa iskoristila neke od šansi u prvih 20 minuta.

“I mi pratimo protivnika i protivnik nas. Mislim da smo u prvih 20 minuta morali zabiti dva gola, te da se nakon toga ne bi pričalo o tome ko je koga pročitao. Sad, što bi mi to htjeli, a nije se desilo je druga stvar. Mislim da bi utakmica otišla u drugom smjeru, trebalo je u prvih 20 minuta biti 2:0 za nas, ali nažalost nije bilo i utakmica je otišla u nekom drugom pravcu”, poručuje Mulalić.

Mulalić smatra da je i termin odigravanja utakmice ostavio veliki trag zbog prevelike vrućine.

“Nisam htio o tome ni da pričam, bilo bi ‘krivo mu vrijeme, krivo mu ovo‘, ne tražim alibi nikad, sami smo krivi što smo izgubili, ali veliki utjecaj je imao termin odigravanja utakmice. Mislim, 21. vijek je, a mi igramo utakmice od 17:30 na 180 stepeni, to je van svake pameti i to ne samo za nas, nego i za gledatelje koji gledaju utakmicu, ali eto, hajde, kod nas može sve pa i to”, dodaje Mulalić kome posebno teško pada ponavljanje istih grešaka iz utakmice u utakmicu.

“Drugi gol je početnički gol, na centru sam se odvoji špic i ispadnemo bez ikakvog razloga i odmah dolazi do remećenja zadnje linije gdje ne zatvorimo dobro igrača koji je ispao i bek dobro ne zatvori unutra. To nam se isto desilo i u prvom poluvremenu kod prvog gola gdje se nismo skupili na vrijeme. Meni je krivo što te stvari non stop radimo i slomismo se, ali nekad igrač donese pogrešnu odluku i desi se to što se desi”, ističe trener Željezničara. 

Mulalić je svjestan da su očekivanja navijača velika, ali ističe da je još na početku sezone rekao da će ući sa skromnim ambicijama.

“Sigurno da su zahtjevi veliki, treniramo veliki klub, ali i na početku sezone smo rekli da mi skromno razmišljamo i idemo od utakmice do utakmice. Normalno da smo mogli osvojiti i koji bod više i onda bi bili potpuno zadovoljni, ali danas izgleda da nije trebalo biti to iz navedenih razloga o kojima smo maloprije pričali”, zaključio je Mulalić.

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima