back to top

Edis Mulalić: Ako smo mi pravi, svakoj ekipi možemo problem napraviti, ali igrači moraju biti svjesni za koga igraju

Drugi upravo čitaju

Tim povodom je večeras u prostorijama stadiona Grbavica održana press konferencija na kojoj je Edis Mulalić najavio sutrašnju utakmicu.

“Čeka nas teška utakmica protiv ekipe koja je igrala u Evropi, prošla jedno kolo i namjerila se na jačeg, odnosno Holanđane. Pratili smo obje njihove utakmice u Premijer ligi, i onu Gradačcu i onu u Zenici. I sami ste vidjeli šta se dešavalo protiv Sarajeva na Bilinom polju, tako da nas sve to poziva na oprez. To je ekipa koja ima dosta znanja, dosta brzine, iskusnog trenera te samim tim je jasno da nas čeka težak zadatak. Cijelu sedmicu smo pokušavali da radimo, da se dignemo, da se vratimo na kolosijek. Mi znamo, igrači znaju da ako smo pravi, možemo svakoj ekipi problem napraviti. Što se tiče igračkog kadra, svi su nam na broju i to je pozitivno, već duži period nemamo povrijeđenih igrača, tako da možemo na sve računati. Ko će istrčati i ko će igrati sutra, vidjet ćemo”, rekao je Mulalić.

Mulalić je prokomentarisao i izjavu trenera Tuzla Cityja Tragana Jovića da je Željezničar, s obzirom na prikazanu igru u dosadašnjem dijelu prvenstva, trebao imati više bodova

“On kad to kaže, to nešto znači. To je jedan vrhunski trener i vrhunski čovjek. To govori i njegova karijera, gdje je trenirao, šta je radio i kakve uspjehe je imao. Mislim, ponavljam utakmica sa Sarajevom je pokazala kvalitet Tuzla Cityja, njihov ofanzivni red je dosta dobar, ali opet kažem, ja se ne sekiram kad smo mi pravi, no moramo pokušati biti svjesni za koga igramo i za koga se borimo, da svaki put budemo pravi. Igrači to polako shvataju, ali što se kaže ‘moraju znati za koga igraju”, poručuje Mulalić. 

Trener Željezničara se još jednom osvrnuo na utakmicu sa Veležom i naivne greške njegovih igrača.

“Kad su dvije ekipe podjednake, detalji sami odlučuju. Vruća je glava bila odmah poslije Gabele, mislim da su se golovi koje smo primali mogli spriječiti, jer smo naivno u nekim stvarima ispadali i ove sedmice smo dosta pažnje posvetili tome. Ja znam da mi svake sedmice posvećujemo pažnju oko pripreme narednog protivnika, ne treniramo uvijek isto, zavisno protiv koga igramo, ali taj dan moraš biti na tom mjestu, no nekad ne budeš i dese se neke stvari koje su nam se desile. Onaj prvi gol teško da nam se može opet ponoviti, to je tako jeftino. Sve smo golove u prva četiri gola svojom krivicom primili i to me boli. Hajde da te ekipa toliko razbije i nadigra ili sakrije loptu, no to nije bio slučaj. Sve je plod naših grešaka i smušenosti u nekim situacijama. Valjda je i to neka stvar na kojoj moramo raditi da budemo bolji”, zaključio je Mulalić.

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima