back to top

Dudić: Oprostio sam Veležu lijepu svotu novca da bih došao u Sarajevo

Drugi upravo čitaju

Feđa Dudić bio je gost emisije Top Gol poznatog bosanskohercegovačkog komentatora Sabahudina Topalbećirevića.

Govorio je tom prilikom o brojnim zanimljivim temama, a jedna od njih je svakako bio i Samir Radovac. Govoreći o igračima Veleža, Dudić je priznao da bi Radovca sada rado vratio u bordo tim.

Ipak, kaže kako iz poštovanja prema Rođenima nikoga ne želi zvati da krene za njim na Koševo.

Nametalo mi se kroz medije da ću povući neke igrače. Rekao sam da neću nikoga zvati radi poštovanja prema bivšem klubu, ali Samira Radovca bih vidio ponovo u Sarajevu. Sa ovim načinom razmišljanja, s ovom glavom… Mislim da je sad kompletan igrač, počeo je da igra u defanzivi, a to nije radio u Sarajevu”, rekao je Dudić.

Radovac ima 26 godina, a u posljednje dvije-tri godine je zaista sazreo i izrastao u jednog od najboljih vezista Premijer lige.

Priznao je i da je Veležu oprostio “lijepu svotu novca” kako bi mogao preći u Sarajevo.

“Prevladao je izazov. Sarajevo je za mene veliki izazov. Mislim da možemo puno bolje nego prošle sezone. igra Sarajeva će se promijeniti i dobro je tako doći u klub u kojem možeš nešto promijeniti. Teško je doći negdje gdje sve funkcioniše kako treba, a onda jedino možeš da sve zadržiš na tom nivou. Osjetio sam da je za tri godine u Veležu došlo i do zasićenja. Evropa je svakako izazov, ali ja sam prelomio. Počeli su se pojavljivati i neki finansijski uslovi. Ja sam Veležu oprostio lijepu svotu novca da bih došao u Sarajevo…”, istakao je Dudić.

Uz to je Dudić apelovao i da se na male ekrane u BiH vrati emisija posvećena spornim trenucima u Premijer ligi.

Cijelu emisiju Top Gol pogledajte NA OVOM LINKU!

gol.ba

Možda te zanima