back to top

Dudić: Kod mene ne igraju imena

Drugi upravo čitaju

FK Sarajevo jučer je odigrao svoju prvu prijateljsku utakmicu. Na Koševu su dočekali crnogorsku Iskru Danilovgrad, a bordo tim je slavio sa čak 7:1.

Poslije susreta, na press-konferenciji govorio je šef stručnog štaba Feđa Dudić.

“Moram reći, utakmica na Koševu pred otvorenim tribinama je pun pogodak. Da se igralo u Butmiru, ne bi bilo ovako. Možemo biti zadovoljno načinom na koji igramo, tačno se vidjela vizija šta hoćemo. Rekao sam da ćemo težiti dobrom posjedu lopte i tranziciji po izgubljenoj lopti. To je bilo danas dosta dobro, pogotovo prvo poluvrijeme, jer tada su većinom igrali igrači koji su tu duže, mada smo imali jedan propust u pasu. Drugo poluvrijeme, šest novih igrača, ali izlazak u visoki presing i radnja odbrane bili su na dosta dobrom nivou. Sve u svemu, pored sedam golova, još par nekih prilika na našoj strani… Za prvu utakmicu jako dobro. Sigurno da smo tek na početku. Hvalio sam ih. Ipak, Iskra za 14 dana igra prvu evropsku utakmicu u Konferencijskoj ligi i vidjet ćete da nisu bezazlen protivnik. Dobra utakmica za podstrek dalje”, izjavio je Dudić nakon utakmice.

“Avramovski još nije spreman, očekujemo ga u ozbiljnom treningu za 7-10 dana. Vlatko će imati još četiri-pet dana individualnog rada. Aničić će biti u konkurenciji od sljedeće utakmice, a za Vlatka ćemo vidjeti”, prokomentarisao je Feđa stanje sa povredama.

“Mislim da ćemo mi biti prava klapa. Igrači to pokazuju kroz svaki trening, vidjeli ste danas koliko su bili borbeni. Tako se pravi atmosfera. Bore se i za mjesta jer imamo na svakoj poziciji po dva imena. Možda je neko očekivao neka “imena”, ali Sarajevo je prošle godine imalo imena, pa smo vidjeli gdje su završili. Meni trebaju igrači koji se mogu uklopiti u moj sistem. Ciljano smo birali igrače, oni su za Bosnu i Hercegovinu jako dobro imena, ali su pravi igrači za ono što ja želim da igram. Kod mene ne igraju imena, nego igraju oni što zadovoljavaju kriterije i one zadatke koje je postavim pred njih”, izjavio je Dudić i poručio da Sarajevo još ima u planu dovesti desnog beka, uz eventualno dovođenje dodatne opcije na golmanskoj poziciji.

gol.ba

Možda te zanima