back to top

Dragan Jović brutalno iskren: Mi smo taktički poniženi i rezultatom skoro deklasirani, teško mi je objasniti šta se desilo…

Drugi upravo čitaju

Prvi se predstavnicima medija obratio trener gostujućeg tima koji je istakao da je pobjeda Željezničara zaslužena, te je čestitao Plavima na trijumfu. 

– Čestitke kolegi Edisu na odlično pripremljenoj utakmici, mi smo taktički poniženi večeras i skoro rezultatom deklasirani. Nismo postojali 70 minuta, teško mi je objasniti šta se desilo s mojom ekipom, no zasluge idu igračima Željezničara. Bojali smo se tranzicije igrača Željezničara, bili su prebrzi za nas. Na kraju smo ublažili poraz, no nismo popravili sliku i sivilo koje smo večeras ostavili iza sebe, istakao je Jović i dodao:

– Brinu me oscilacije, odigramo katastrofalno protiv Slobode i Željezničara, a dobro protiv Sarajeva. Moramo popraviti stvari koje ne valjaju kako nam se ne bi dešavale u budućnosti. 

Jović ističe da utakmica protiv Sarajeva ne smije biti alibi.

– Ne može nam alibi biti da smo umorni nakon Sarajeva. Mi smo spremni da uđemo u ritam igranja srijeda-subota međutim mislim da smo večeras pokazali da smo morali bolje, morali smo ispoštovati neke stvari ranije. Zamjeram ekipi na nekim stvarima, ali ja moram preuzeti odgovornost jer sam ja postavio ekipu, očito je da je to bilo pogrešno.

 

 

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima