back to top

Luka Ivanušec odlazi iz Dinama za 15 miliona eura!

Drugi upravo čitaju

Nije tajna da su na izlaznim vratima igrači kao što su Livaković, Petković, Oršić, Tolić… Ali moguće da Maksimir prije svih napusti Luka Ivanušec.

Ali lako bi moglo da se desi da Maksimir prije svih napusti 23-godišnji Luka Ivanušec.

Poznati menadžer Marko Naletilić još ranije je govorio da talentovani vezista sasvim izvijesno igra svoju posljednju sezonu u Dinamu, međutim kako pišu zagrebačke Sportske novosti nije isključeno da reprezentativac Hrvatske već ove zime napusti Dinamo.

Bio bi to sigurno veliki udarac za Dinamo, koji za razliku od nekih ranijih sezona, ima pred sobom tešku i neizvjesnu trku za titulu, ali ako se tačnim ispostavi informacija hrvatskog lista da će Modri za transfer inkasirati oko 15 miliona, eura, nema sumnje da će njegov nedostatak znati zamijeniti. Kao i svaki do sada.

Luka Ivanušec je najbolji igrač Dinama

Podsjećanja radi, Ivanušec je prije dvije i pol godine, dok je još nosio dres zagrebačke Lokomotive, bio na meti engleskog Brentforda.

Tada se ipak odlučio da ostane u domovini, da sazri i stekne iskustvo, što će se pokazati kao pun pogodak.

Dinamo ga je kupio za 3 miliona eura i sva je prilika neće imati nikakvih problema da tu cifru upeterostruči prilikom njegove prodaje.

luka ivanusec najbolji mladi igrac
Luka Ivanušec transfer zaslužio vrhunskom igrom u Dinamu

Još nije poznato koji su klubovi zainteresovani

Pišu da najozbiljniji upiti dolaze iz Engleske (ovoga puta Brentford nije u konkurenciji), ali da ni Italijani nisu imuni na ono što je Ivanušec pokazivao u jesenjem dijelu šampionata.

“Luka se u 2021. pretvorio u jednog od ključnih igrača Dinama, a ujedno je postao i A reprezentativac. U svim rotacijama i promjenama pozicija uspio je da se nametne kao igrač bez kojeg je danas teško zamisliti startnu postavu Zagrepčana.

Nema sumnje, suma od petnaestak miliona eura dobro bi legla kasi Dinama, međutim njegova prodaja, isto tako, predstavljala bi rizik u rezultatskom smislu”, stoji u tekstu istog izvora.

Iz svega se da zaključiti da će uprava hrvatskog šampiona pokušati da prodaju odloži do ljeta javlja Oddspedia.

luka ivanusec igra najbolji fudbal
Luka Ivanušec transfermarkt procjena na 13.5 miliona eura!

Kad god da dođe do velikog transfera Dinamo će njime probiti cifru od vrtoglavih 250 miliona eura koliko su zaradili od prodaje igrača u posljednjih deset godina.

O kako se dobrom prihodu radi govori to da su recimo na primjer, Crvena zvezda (blizu 87.000.000) i Partizan (112.000.000), u istom periodu, inkasirali jedva 200 miliona eura.

Pri tome, Zagrepčani u svojim redovima imaju još trojicu igrača čija tržišna vrijednost iznosi 10 miliona eura. U pitanju su golman Livaković, zatim Mislav Oršić i Bruno Petković.

Možda te zanima