back to top

Darko Mitrović u novoj ulozi: Vidim sebe u trenerskom poslu

Drugi upravo čitaju

Dobro poznato lice Premijer lige Bosne i Hercegovine, štoper Darko Mitrović, okrenuo se trenerskom poslu i polako krči svoj put ka visinima.

Mitrović je trener seniorske ekipe Mladosti iz Kikača, drugoligaša Federacije BiH grupa “Sjever”. Sa ovim timom radi fantastičan posao, a prošle sedmice ova ekipa je imala nevjerovatan meč protiv Bosne iz Kalesije kojeg su okrenuli u svoju korist i slavili 4:3.

– Fantastična utakmica. Kako smo samo okrenuli utakmicu i kako nas je sada lopta nagradila za sve ono što smo uradili u nekim utakmicama ranije, ali nismo uspjeli da slavimo pobjedu. Gubili smo 3:0, i onda u posljednjih 20 minuta okrećemo rezultat, u četiri minute postižemo do tri gola. I dalje smo u vrhu tabele, rekao je za Sport1 Darko Mitrović.

Odlučio je Mitrović uz podršku predsjednika Semira Mujkanovića da značajno podmladi ekipu ljetos i to je dalo rezultat.

– Ja sam podmladio ekipu značajno ljetos. Bio nam je cilj da podmladimo ekipu i da sigurno obezbijedimo opstanak, da budemo neki 5-6 odozdo na tabeli. Doveo sam djecu da rade, jedan nije igrao godinu dana, jedan povrijeđen, jedan nije igrao pola godine i tako. Doveli smo ih da radimo sa njima i da nešto pokušamo i to nam se vratilo. Sa prvim čovjekom kluba Semirom Mujkanovićem sam se dogovorio da krenemo u taj proces podmlađivanja ekipe, jer stvarno nisam vidio svrhu više da tu igraju stariji igrači i želja mi je bila da sa mladim fudbalerima nešto probamo. Za sada to izgleda jako dobro i bolje nego što smo očekivali.

Vratio se Mitrović kratko na svoje trenerske početke.

– Trenerskim poslom sam počeo da se bavim prije tri godine kada sam počeo u Gradini sa kadetima. I dalje uporedo vodim i jedno i drugo. Tu sam implementirao neke svoje prve trenerske zamisli i počeo sa djecom da primjenjujem stvari koje sam učio. Kada sam vidio da te stvari prolaze mnogo mi je značilo i pomoglo da nastavim još više da radim.

Planira u budućnosti tridesetsedmogodišnji Rogatičanin da se bavi ovim poslom, a uskoro kreće i na kurs za sticanje A trenerske licence.

– Čekam sada početak kursa za sticanje A trenerske licence. Želja mi je da se bavim trenerskim poslom u budućnosti, vidim tu sebe. Početkom naredne godine bi trebao krenuti taj kurs, pa polako idem dalje sa edukacijom. Ono što steknem znanja na edukaciji, pokušavam da primjenim i u praksi, a svaki mi savjet jako dobro dođe. Posebno bih istakao trenera Darka Nestorovića i Feđu Dudića od kojih dobijam dosta savjeta. 

 

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima