back to top

Optimizam u taboru Slobode / Crnogorac “Spremni smo nadigrati jakog rivala”

Drugi upravo čitaju

Nakon duge zimske pauze koja je trajala 76 dana ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Premijer nogometnoj ligi BiH. U ovom 20. kolu na programu je nekoliko veoma zanimljivih i krajnje neizvjesnih mečeva, a brojni nogometni stručnjaci i ljubitelji nogometa u našoj zemlji slažu se da se jedan od njih igra u nedjelju u Tuzli.

Na stadionu „Tušanj“ snage će odmjeriti gradski rivali a gdje će Sloboda dočekati tim Tuzla City i biće ovo susret koji će sigurno donijeti dosta neizvjesnosti i borbe s obje strane, do posljednjeg sudijskog zvižduka.

crnogorac optimističan
Optimizam u taboru Slobode / Crnogorac "Spremni smo nadigrati jakog rivala"

Trener Crnogorac pun optimizma

Poslije izuzetno dobro odrađenih priprema i nekoliko test utakmica, u kojima su svi igrači dobili priliku da se iskažu i nametnu stručnom štabu,raspoloženje u ekipi Slobode je na visokom nivou. Svi igrači jedva čekaju nedjelju i početak meča, svi bi željeli istrčati u prvih jedanaest na travnjak nogometnog „hrama“ na Tušnju, ali zadnju riječ o početnoj postavi daće šef stručnog štaba, mladi ali veoma perspektivni, Gradimir Crnogorac pred sami početak meča.

Iza nas je dosta mukotrpnog rada, puno odrađenih treninga, kontrolnih mečeva i vjerujem da će ova utakmica pokazati kako i koliko smo radili i dokle smo došli. Ono što nas ohrabruje i daje nam pravo na optimizam je činjenica da su svi igrači maksimalno spremni, motivirani, željno očekuju ovaj derbi meč derbi i vjerujem u njih, da će sve ono što smo dogovorili i uradili, prenijeti na teren.”

“Respektujemo ekipu Tuzla City koja ima u svojim redovima dosta odličnih pojedinaca,na klupi imaju trenera Musemića koji iza sebe ima sjajnu trenersku karijeru,ali uz sve uvažavanje protivnika mi ako budemo pravi i u ritmu kao ranije, rezultat neće izostati. Naravno da je derbi specifična utakmica gdje se nikada ne zna šta će se desiti, gdje mogu odlučiti sitnice, ali ekipa koja u meč ko uđe s više motivacije i želje sigurno će biti u prednosti a ja vjerujem da će to biti naš tim.Mi smo ekipa sa stogodišnjom tradicijom,na našem terenu ne plašimo se nijednog rivala i idemo da u nedelju odigramo kvalitetno, požrtvovano, borbeno… i ostvarimo svoj cilj a on je tri nova boda.

Kao i uvijek, veoma srdačno i ljubazno Crnogorac nam je rekao šta očekuje u ovom meču:

Razgovarao Rešad MAMELA

Možda te zanima