back to top

Cilj Slobode povratak u Premijer ligu BiH

Drugi upravo čitaju

Na stadionu Tušanj u Tuzli danas su predstavljeni predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sloboda Senad Mujkanović i dopredsjednik Dejan Pavić, koji su istakli kako je prioritetni cilj kluba povratak u Premijer ligu BiH.

  • Sa funkcije predsjednika odstupio sam 2019. godine i ovo je moj drugi mandat. Znamo šta smo tada ostavili i znamo šta sada dočekujemo. Također, vrlo dobro znamo šta nas je to dočekalo i kakvu smo opoziciju imali. Želimo raditi i stremiti ka jednom cilju, a to je povratak u Premijer ligu BiH. Tuzla, Tuzlanski kanton, Sloboda to zaslužuju. Proteklih dana mnogo priča smo čuli, poziva na bojkot i rat… Pozivam sve ljude koji vole Slobodu da sjednemo i razgovaramo – poručio je Mujkanović.

Najavljeno je kako pripreme Slobode za novu sezonu počinju u ponedjeljak, 10. jula u 18.00 sati, a do tada će se znati ko će biti šef stručnog štaba.

  • Imamo jako puno posla i ne želimo pominjati imena kandidata. Otprilike smo razgovore završili, imamo još jedan kontakt sutra i nakon toga ćemo donijeti odluku – rekao je Mujkanović koji je pozvao i na ujedinjenje navijačkih skupina i udruženja.

Dopredsjednik Pavić je predstavio dugoročan plan Upravnog odbora, a nakon povratka u Premijer ligu BiH, te je kazao kako je prema tom planu, cilj da se u sezoni 2024/2025. izbori i plasman u Evropu.

Fena

Možda te zanima