back to top

Čelik prvo pojačanje pronašao u komšiluku

Drugi upravo čitaju

Najbolji strijelac Krivaje u protekloj sezoni Mirsad Šijerkić napušta ovaj klub te bi najvjerovatnije trebao preći u Čelik.

Mirsad Šijerkić je u protekloj sezoni Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine – grupa Centar postigao 31 gol i tako završio kao drugi strijelac lige iza neprikosnovenog Fijada Mehanovića koji je dao 43.

Ovakav golgeterski učinak nije prošao nezapaženo, te bi prema svemu sudeći Šijerkić od naredne sezone trebao nositi dres još jednog drugoligaša, a riječ je o Čeliku iz Zenice.

Šijerkić je napadač koji će u napadu zamijeniti Mahmutovića, koji će se protiv Veleža u nedjelju oprostiti od aktivnog bavljenja nogometom. Zanimljivo da je ovaj nogometaš iz Zavidovića, prije devet godina nosio već crno-crveni dres, ali u juniorskoj konkurenciji. Sigurno je da će ovaj napadač uz Kolića, Međuseljca, Karalića i Durmiša predstavljati veliku opasnost za sve protivnike u narednoj sezoni.

Osim Šijerkića, klub će angažovati još dva pojačanja, te zaključiti prelazni rok i krenuti s pripremama za narednu sezonu, kada žele izboriti ulazak u 1.ligu FBiH.

gol.ba

Možda te zanima