back to top

Bugojanska Iskra se povlači iz takmičenja, čelnici kluba najavili prijave za organizovani kriminal

Drugi upravo čitaju

Nogometni klub Iskra iz Bugojna više se neće takmičiti u Drugoj ligi FBIH – Zapad.

Klupsko rukovodstvo u saopštenju je navelo razloge za takvu odluku:

“Obaviještavamo javnost da je sa današnjim danom uprava donijela odluku o prekidu takmičenja NK Iskra zbog financijske situacije u klubu gdje nadležni pod rukovodstvom načelnika Općine cijelu ovu polusezonu nisu Iskri za funkcionisanje dali nikakva sredstva i svjesno Iskru opet guraju u zaduženja. Uprava je primorano morala donijeti odluku o prestanku takmičenja.

Sa raznim neopravdanim izgovorima i svjesnim odlaganjem javne rasprave o stanju u klubu te obećanjima tokom zadnje dvije godine da će OV Bugojno voditi raspravu o tome šta je do sada od strane naše uprave urađeno od infrastrukture na stadionu Jaklić do sada je sve to neopravdano odlagano te kriminalna struktura okupljena oko Naima Basare svjesno sve čini da Iskru uništi te da po dobrim starim običajima nakon odstupanja ove uprave nastave sa krađom i pronevjerom javnih sredstava.

Kako vidimo i naš ministar Amir Šečibović nije prepoznao niti najmanji projekat sanacije stepenica na tribinama stadiona Jaklić u iznosu od 2.800,00 KM a da ne pričamo o tome da je tako jednoj značajnoj infrastrukturi dao veću podršku jer je koliko vidimo previše zauzet da pruži potporu o početku radova jednom ilegalnom projektu zvanom “Kamenolom”!!!

Isto tako napominjemo da ima još mnogo drugih dešavanja o kojima ćemo javnost obavijestiti detaljno na press-konferenciji. Između ostalog da je NK Iskra po vansudskoj nagodbi Naimu Basari isplatila dogovoreni iznos od 130.000,00 KM te podnjela zahtjev o okončanju postupka nadležnom sudu. Naim Basara je sa svojim advokatom podnio nadležnom sudu zahtjev za nastavak izvršenja na cjeloukupni iznos te odbija ispoštovati potpisane nagodbe sa čime je učinio više krivičnih dijela i nanio štetu budžetu Općine Bugojno a samim tim i NK Iskra i predsjedniku uprave. Sve isplačene vansudske nagodbe je bilo nepotrebno platiti da nije osnovno na samom početku dogovorena nagodba sa Naimom Basarom te bi se tada donijela odluka o pokretanju stečaja nad NK Iskra a predviđena sredstva bi se iskoristila za kvalitetniji, brži oporavak NK Iskra.

Nismo više u mogućnosti da vjerujemo da iza ovoga ne stoji jedna organizovana kriminalna organizacija koja smišljeno stvara okolnosti kako iz raznih Općinskih budžeta i kantonalnih ministarstava izvuči novac za vlastitu korist.

O svemu ovome ćemo detaljno obavijestiti na press-konferenciji i naravno podnijeti krivične prijave institucijama koje su nadležne za organizirani kriminal, zloupotrebu službenih položaja, a iste nisu sigurno na kantonalnom nivou.

S poštovanjem,

Uprava NK Iskra”.

Objava Bugojanska Iskra se povlači iz takmičenja, čelnici kluba najavili prijave za organizovani kriminal pojavila se prvi puta na Gol.ba.

Izvor: gol.ba

Možda te zanima