back to top

Borac spreman za osvajanje titule

Drugi upravo čitaju

Borac spreman za osvajanje titule, Subašić: Prvi ćemo proći kroz cilj

Ekipa FK Borac (Jelah) član druge lige FBiH-centar jesenji dio prvenstva završila je kao lider na tablici. Svojom lepršavom, nadahnutom, efikasnom igrom oduševili su sve ljubitelje nogometa i nogometne stručnjake koji prate ovu ligu.

U 15 odigranih mečeva „Topnici“ iz Jelaha ostvarili su 10 pobjeda, odigrali četiri meča ne riješeno i pretrpjeli samo jedan poraz, uz pozitivnu gol razliku od čak 22 gola plus (32:10) i sakupivši 34 boda prezimili kao šampioni jesenjeg dijela ovog bh. prvenstva.

borac spreman za osvajanje titule
Borac spreman za osvajanje titule

Sigurno da su njihovim igrom i ostvarenim rezultatima zadovoljni njihovi vjerni i frenetični navijači, popularni „Jalijaši“ koji su oduševljeni sa onim što su im njihovi ljubimci: Bošnjak, V.Mudrov, Subašić, Jupić, Osmić, Zelenković, Starčević, Šimunović priredili jesenas.

O ambicijama u nastavku  prvenstva, pripremnom periodu, igračkom kadru, trening utakmicama razgovarali smo sa rasnim napadačem, neumoljivim strijelcem koji cijepa protivničke mreže, izuzetno ljubaznim Nedimom Subašićem:

borac spreman za osvajanje titule
Borac spreman za osvajanje titule : Nedim Subašić

”Ove godine malo ranije nego uobičajno (18. januar op.aut.) krenuli smo sa pripremama za nastavak sezone. Nakon duge zimske pauze i zacrtanih ciljeva, trener Nebojša Đekanovic je znalački zakazao ranije pripreme da imamo dovoljno vremena i da postepeno se spremimo za nastavak našeg pohoda ka prvom mjestu i osvajanju titule! Radili smo izuzetno naporno, discilinovano i svi igrači su bez pogovora izvršavali sve zamisli stručnog štaba. Trenirali smo na SK „Šibovi“,ZTC „Banja Vručica“, teretani i imali optimalne uslove za postizanje što bolje fizičke spreme, izdržljivosti, skočnosti, brzine…

Korner: U ovom periodu uobičajeno je da se igraju test utakmice ?

Naravno, kao i svi timovi i naš klub je igrao te test utakmice, a gdje su svi igrači dobili priliku da se iskažu,pokažu svoju spremnost da ponesu dres „svetinje“ iz Jelaha i poslužile su  stručnom štabu da se uvjere u mogučnosti svakog igrača, da se ekipa uigra, isprobaju taktičko tehničke finese igre, pronađe roster ekipe. Pripremne utakmice su zakazene svjesno jače i protiv ekipa večeg ranga takmičenja i ostavile rezultat u drugom planu, pošto je došlo do promjena u igračkom kadru, pa trener koristi mnoge kombinacije da na najbolji mogući način uklopi pojačanja, a i nas koji smo ostali, zadržimo formu pa čak i da poboljšamo istu. Do sada smo odigrali tri test utakmice i to: u Doboju Vis Sim Bau – Borac 3:0,u Banja Luci Željezicar ST – Borac 3:0, u Prnjavoru Ljubić – Borac 1:1 (strijelac za Borac Kasim Osmić) .Generalka je zakazana za nedelju 28.2. na Šibovima protiv prvoligaša NK Travnik.

borac spreman za osvajanje titule
Borac spreman za osvajanje titule

Korner: U toku je prelazni rok. Ima li promjena u svlačionici Borca ?

Od prošlogodišnje ekipe, napustili su nas, sporazumno radi privatnih obaveza, Đukarić i Mudrov Kenan, a od aktivnog igranja fudbala oprostio se Hodžic Salih u 38 godini!! Novi igrači su dovedeni, planski na pozicijama na kojim su ostale “praznine” poslije odlazaka navedene trojice i to Kasim Osmić (iz Sloga Doboj) Emir Osmić (Mineral Teslić) Filip Svjetlanovic (Ljubić Prnjavor), Milan Nenad (Mrkonjić Grad), Aleksej Vintonji (igrao u Njemackoj). Do prvenstva je ostalo jos nekih 10-tak dana, intezitet treninga još ne pada, radimo maksimalno ozbiljno, pred nama je postavljen cilj, a to je osvajanje 1. mjesta, i ja vjerujem da nakon jako dobrih priprema, nemamo se čega ni koga bojati, al da ce biti lahko, neće, toga smo svjesni,i gdje ćemo morati u svih 15 utakmica davati vise od 100% za svaki bod! U ekipi vlada odlična atmosfera, nakon duge pauze svi smo se zaželjeli utakmica, pobjeda, a što je pozitivno iz svega do sada urađenog, da dočekujemo prvenstvo svi zdravi i spremni za 1. kolo drugog dijela sezone, gdje gostujemo Rudaru. Nadam se da će ubrzo i publika se vratiti na tribine gdje bi naša liga dobila jos veču draž.Željno čekamo povratak naših fantastičnih navijača,vatrenih „Jalijaša“ jer uz njihovu podršku mi ćemo biti još bolji i učinkovitiji. Njihovo navijanje daje nam  dodatnu snagu, oni su naš dvanesti igrač na travnjak

Igrački kadar

Bošnjak, Zelenković, I.Osmić, Svjetlanović, Nenad, V.Mudrov, H.Mudrov, Kondžić, E.Osmić, Subašić, Vintonji, Lugonjić, Selman, Starčević. I.Šimunović, Djedović, Ćorić, Jupić, Delić, D.Šimunović…Šef stručnog štaba: Nebojša Đekanović.

Možda te zanima