BOGDANOVIĆ PROZVAO PIKSIJA: NEK SE SJETI JEZERA U MAKEDONIJI, NAS PAR TRENERA I LJUBAVNICA

Drugi upravo čitaju

Bez dlake na jeziku, u pomalo šaljivom tonu, raščlanjuje sve mane i vrline reprezentacije Srbije i njenog selektora Dragan Stojkovića Piksija. Tako je u jednom nedavnom intervjuu Bogdanović istaknuo kako je zaprepašten saznanjem da Piksi navodno ima plaću od 120.000 eura, uprkos tome što je na Svjetskom prvenstvu u Kataru doživio debakl, a onda tek uz puno muke u kvalifikacijama izborio Euro.

Piksi je dugo štrpio i šutio, i prije neki dan sa samo tri riječi odgovorio na stalna prozivanja TV kritičara.

  • Ko je taj?

Odgovor nije trebalo dugo čekati.

  • Pošto je Piksi rekao da ne zna ko sam, ja ću se predstaviti. Rodom sam iz Sarajeva, od oca Slobodana i majke Nade. Rođen u općini Novo Sarajevo, porijeklom iz sela Tilava – rekao je Bogdanović pa otkrio kako je upoznao Piksija.

“Pošto je rekao da me ne poznaje, ja ću mu reći kako me poznaje. Mjesec dana prije nego što je pobjegao iz Srbije, došao je u Makedoniju, na Dojransko jezero, polagati profi licencu kako bi otišao u Japan i postao trener. Polagao je po skraćenoj i privilegiranoj proceduri, a ja sam igrom slučaja bio polaznik trenerske škole. Ima jedan detalj koji može povezati kako u tom vremenu funkcionira Fudbalski savez Srbije i kako se dobivaju licence – priča Bogdanović.

Dodao je kako je Srbija suviše mala da bi se organizirala škola, pa su otišli u Sjevernu Makedoniju.

– Njih 6-7 trenera i 3-4 ljubavnice. Bili smo dolje na tom jezeru i tada je došao Piksi. Bio je smješten preko puta moje sobe. Taj dan kada je došao, otišao se odmah otuširati. Niko mu nije rekao da nemamo vode preko dana jer je restrikcija. Onda Piksi izlazi iz sobe, peškir oko struka, na glavi mu pjena od šampona, jedno oko zatvoreno, na drugo škilji i pita me: „Bogdane, ima li tople vode“. Ja mu kažem: „Piksi, nemamo tople vode, imamo restrikciju od 8 do 6 navečer, morat ćeš hladnom da se tuširaš“. Vrlo dobro znam da on mene zna. A onda je dobio licencu po skraćenoj proceduri. Mentora je sam odabrao, bio je iz Francuske. Tako da mislim da on mene poznaje – zaključio je Bogdanović.

The post BOGDANOVIĆ PROZVAO PIKSIJA: NEK SE SJETI JEZERA U MAKEDONIJI, NAS PAR TRENERA I LJUBAVNICA first appeared on Hayat.ba.

Izvor: hayat.ba

Možda te zanima