back to top

Beganović se vratio na Grbavicu

Drugi upravo čitaju

Radi se o fudbaleru koji je ponikao na Grbavici i nakon nekoliko sezona odlučio je ponovo da se vrati u Željezničar, a naravno riječ je o Dženisu Beganoviću.

Beganović se nakon više od četiri godine vratio u sarajevski klub, te je nakon potpisa ugovora poručio da će dati svoj maksimum u svakoj utakmici u kojoj dobije priliku za nastup.

“Više od četiri godine je prošlo, uvijek se lijepo vratiti na Grbavicu u svoj klub. Očekujem da neće biti povreda, a da ću dati svoj maksimum to je sigurno. Većinu igrača znam, trenirali smo u omladinskom pogonu, s nekima sam igrao ovdje, neće biti problema s upoznavanjem, svi ćemo dati maksimum i svaku ćemo utakmicu ići da koliko je u našoj mogućnosti ostvarimo pobjedu. Zreliji sam, iskusniji, pametniji i sve su to prednosti koje sam stekao u godinama iza sebe. Želim nam da imamo što više slavlja zajedno i da ostanu ovakvi kakvi jesu – najbolji u državi”, rekao je Beganović.

Pored Željezničara ovaj 26-godišnji fudbaler u dosadašnjoj karijeri nastupao je još za Metalleghe, Kom iz Podgorice, Znojmo, Tuzla City i Slobodu.

Prošle sezone u dresu Slobode odigrao je 35 utakmica u svim takmičenjima, te je uspio zabiti šest golova i dodati dvije asistencije.


gol.ba

Možda te zanima