back to top

BAŽDAREVIĆ: FRANCUSKA I BRAZIL PRVI FAVORITI ZA TITULU, ARGENTINA SE TREBA MANJE OSLANJATI NA MESSIJA

Drugi upravo čitaju

Osam najboljih ekipa svijeta od petka započinju završnu fazu u borbi za titulu svjetskog prvaka.

Legenda Fudbalskog kluba Željezničar i bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević u razgovoru za Fenu osvrnuo se na dosadašnji dio takmičenja u Kataru, naglasivši da, po njegovom mišljenju, prevelikih iznenađenja nije bilo.

Baždarević, koji radi i živi u Francuskoj, te iz tog razloga favorizuje selekciju te zemlje koja odbranu titule prvaka svijeta od prije četiri godine nastavlja susretom protiv reprezentacije Engleske, vjeruje da su “galski pijetlovi” uz selekciju Brazila prvi favoriti za titulu.

  • Brazil je vjerovatno najkompletnija reprezentacija na svim pozicijama i nije čudno da su dominantno dospjeli do ove faze takmičenja. Kvalitetom je tu negdje i Francuska koju očekuje težak duel protiv Engleza. Mislim da Englezima fali talenta ili da se bolje izrazim, fali im igrača koji u ovoj fazi takmičenja mogu preuzeti odgovornost i okrenuti susret u korist svoje ekipe – izjavio je Baždarević.
BAŽDAREVIĆ: FRANCUSKA I BRAZIL PRVI FAVORITI ZA TITULU, ARGENTINA SE TREBA MANJE OSLANJATI NA MESSIJA

Razočaran je onim što je prikazala selekcija Srbije, koja je po njegovom mišljenju mogla dogurati dalje, a vjeruje i da je Hrvatska mogla pružiti bolju, hrabriju partiju protiv Japana, bez da u tom susretu okuša sreću u jedanaestercima.

Kako je kazao, nekoliko selekcija se nameće kao “favorit iz sjene”, primarno misleći na Portugal koji je demonstrirao jučer snagu visokom pobjedom protiv Švicarske (6:1), te Argentina, koja po njegovom mišljenju ipak treba malo manje da se oslanja na Messija i ono što će on u datom momentu učiniti na terenu.

  • Argentina ima mnogo talenta u ekipi, ali mislim da se treba manje oslanjati na Messija. On bi se također trebao više posvetiti kolektivu i prilagoditi svoju igru timskoj ako želi odvesti svoju zemlju do titule prvaka. Naravno, on je takav kalibar igrača koji u svakom trenutku može učiniti nešto što može preokrenuti susret u korist Argentine – dodao je Baždarević.

U četvrtini finala Svjetkog prvenstva u Kataru sastaju se Brazil – Hrvatska, Nizozemska – Argentina, Maroko – Portugal i Francuska – Engleska. Prvi meč u petak od 16 sati igrat će Brazil i Hrvatska.

Izvor: hayat.ba

Možda te zanima