Ammar Omerčić najmlađi trener u Premijer ligi: Imam ambiciju raditi u jačim ligama

Drugi upravo čitaju

Futsaleri Doboja porazom u Širokom Brijegu od Hercegovine započeli su novu sezonu Premijer lige BiH, svoju drugu. 

Otišle su Dobojlije put Pecare oslabljene sa prosjekom godina tek nešto više od 18, a na kraju doživjeli su poraz 6:0. 

– Spletom okolnosti otišli smo u Široki Brijeg bez devet igrača. Uz iskusnije Buljubašića i Mehmedovića tu je bilo još šest juniora, debitanata. Nismo realizovali šanse koje smo stvorili, a golove smo primili naivno. Posljednjih sedam minuta nam se desio peh, golman dobija potres mozga i do kraja utakmice je branio igrač. Domaćin je iskoristio našu smanjenu rotaciju i neiskustvo i sasvim zasluženo slavio i ovom prilikom im čestitam na pobjedi i zahvaljujem na gostoprimstvu, rekao je za naš portal Ammar Omerčić, trener Doboja, koji je utakmicom u Širokom Brijegu debitovao u Premijer ligi BiH kao trener Doboja.

Doboj je značajno podmladio ekipu ove sezone, a umjesto nekih igrača koji su prošle sezone nosili igru Dobojlija poput Lukića, Džombića, Ivanagića, Đerleka i drugih, sada su tu juniori Doboja koji su prošle sezone igrali završnicu juniorske Premijer lige.

– Prioritetni cilj ove sezone je afirmacija mladih igrača koji su svoj kvalitet pokazali. Pored mladih snaga imamo tu iskusnije Buljubašića, Martića, Zelenkovića, Husejnovića, Huskanovića, Mehmedovića…

Ambicije kluba su plasman u play off i afirmacija mladih, a Omerčić ističe kako će trebati vremena da se sve posloži.

– Pa, težak je prelazak sa juniorskog na seniorski futsal. Trebaće tu dosta vremena i strpljenja da momci budu konkurentni, kako taktično-tehnički, tako i fizički. Vjerujemo u njih i ubijeđeni smo da će opravdati priliku koja im je ukazana.  Ambicije kluba su play off. Trebaće sigurno vremena da se neke stvari poslože na mjesto, ali očekujemo da će Doboj biti prepoznatljiva ekipa ubrzo sa svojim stilovima igre.

Sa 26 godina, Ammar Omerčić je najmlađi trener u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. On je pred početak sezone zamijenio Radoslava Ristića na klupi Dobojlija, a u futsalu ima velike ambicije kao trener. 

– Sve se to izdešavalo brzo pred početak prvenstva. Kao i igračima i meni će biti potrebno vrijeme adaptacije. Olakšavajuća okolnost je što sam radio sa prvom ekipom kao pomoćnik, a juniori su već navikli na moj rad. Kao mlad trener, imam velike ambicije u vidu rada u jačim i organizovanijim ligama, kao i rad u stručnom štabu jedne od futsal reprezentacija BiH.

 

 

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima