back to top

Ahmedhodžić: Očekuju nas zahtjevne utakmice

Drugi upravo čitaju

Nakon odlične sezone u klubu Sheffield Unitedu, sa kojim je ostvario plasman u Premijer ligu Engleske, Anel Ahmedhodžić je u odličnom raspoloženju došao na okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja se od jučer priprema u Zenici za susrete kvalifikacija za EURO 2024. protiv Portugala i Luksemburga.

Ovaj defanzivac je zadovoljan svojom formom i ističe da bh. tim može ostvariti dobre rezultate u junskim kvalifikacionim mečevima.

  • Nismo imali niti jednu utakmicu od 8. maja, to je mjesec dana, ali sam sam trenirao u teretani. Imam dobar osjećaj da mogu trenirati sa ekipom i da se spremamo za prvu utakmicu protiv Portugala – kazao je Ahmedhodžić.

Očekuje teške utakmice sa oba protivnika.

  • Prvo igramo protiv Portugala, bit će veći pritisak na njima nego na nama i to moramo iskoristiti. Odradit ćemo dovoljan broj treninga da se spremamo baš za tu utakmicu, a poslije toga ćemo se spremati za Luksemburg. To je baš teška utakmica i moramo biti 100 posto spremni za taj duel – kazao je Ahmedhodžić za službeni stranicu Nogometnog saveza BiH.

federalna.ba/Fena

Možda te zanima