back to top

Adnan Jahić: Suludo je pričati o Veležu koji na klupi ima najtrofejnijeg trenera u našoj državi, ali niko ne može…

Drugi upravo čitaju

Fudbalski klub Sloboda danas je održao konferenciju za medije pred sutrašnju utakmicu sa Fudbalskim klubom Velež iz Mostara, a na kojoj su se novinarima obratili Adnan Jahić i Muharem Ćivić.

Trener Jahić je najprije govorio o nezahvalnom rasporedu utakmica koji Sloboda ima posljednjih dana, ističući da ga brine umor igrača. Međutim, smatra da će se ekipa psihički spremiti za sutrašnju utakmicu. 

Dolazi nam ekipa Veleža, stari rival. U posljednje vrijeme nemamo neki dobar skor sa njima kada igramo ovdje na domaćem terenu, mada su i Banovići sada naš domaći teren. Suludo je pričati o Veležu, osvajači Kupa, na klupi imaju najtrofejnijeg trenera u našoj državi, o pojedincima ne treba trošiti ni riječi, mislim da imaju veliki roster igrača. Ono što je sigurno sutra, što ja stalno ponavljam, je to da niko ne može uzeti naše htijenje, našu borbu koju ćemo mi sutra pokazati od prvog minuta. Danas imamo taktički trening, spremit ćemo se kako bismo u najboljem svjetlu sutra prezentovali naš klub. Ono što nas može radovati je igra u posljednja dva kola, gdje možda nismo ni imali neke sreće. Protiv Zrinjskog u posljednjim sekundama imamo zicer. Protiv Želje isto tako, tako da sutra očekujemo da izazovemo faktor sreće. Ono za šta možemo biti zabrinuti je povreda Emira Jusića, koji još uvijek nije oporavljen i Nikola Komazec, koji ima kartone, kazao je Jahić.

Jahić se potom osvrnuo i na nevjerovatnu podršku navijača, koju ekipa dobija iz utakmice u utakmicu.

Želio bih pohvaliti navijače, imamo stvarno veliku podršku sa tribina. Mislim da u posljednje vrijeme Sloboda nije imala ovakvu podršku, odnosno i kad gubimo i kad vodimo, rekao je Jahić, te pozvao navijače da i sutra dođu podržati ekipu.

Prisutnima novinarima se potom obratio i Ćivić, koji je poručio kako njega i njegove saigrače sutra čeka jedna zahtjevna utakmica jer Velež ima dobre pojedince, posebno prema naprijed.

Mi smo fokusirani samo na sebe i mislim da ćemo ono što šef postavi ispred nas i uraditi i doći do povoljnog rezultata. Želio bih da pozovem i publiku da dođe u što većem broju i da bude naš 12. igrač kao i do sada i da zajedno, ako Bog da, slavimo pojedu, kazao je Ćivić.

Podsjetimo, Sloboda sutra na Gradskom stadionu Banovići od 16 sati igra zaostali susret trećeg kola Premijer lige BiH protiv ekipe Veleža. 

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima