back to top

Životna i odbojkaška škola u Brčkom – Učenice generacije nižu uspjehe i na terenu

Drugi upravo čitaju

Sklanjamo djevojčice sa ulice, podržavamo stipendijama najbolje. Neke od njih imaju prosjek 5,00 u školi, neke igraju za kadetsku i juniorsku reprezentaciju, ističe Eldin Junuzović iz ŽOK Lami, Brčko

Nekad je u sportu najveća pobjeda kada djeca ne odustanu. Svako novo prijateljstvo je važnije od medalja, a zdravo tijelo i zdrav duh su značajniji od svakog trofeja. Upravo ovakve vrijednosti među omladinom promovišu ŽOK Lami iz Brčkog i kompanija Mozzart, koja je donacijom opreme podržala ovaj sjajni sportski kolektiv.

životna i odbojkaška škola u brčkom - učenice generacije nižu uspjehe i na terenu

Član Prve federalne lige okuplja veliki broj djevojčica iz ovog kraja, a cilj nije samo osvajanje lige i afirmacija sportistkinja. Njima je mnogo bitnije da mlade nade ne zanemare obrazovanje i ostanu na pravom putu.

„U našem klubu trenira između 50 i 70 djevojčica, uzrasta od 8 do 14 godina. Pokušavamo da ih sklonimo sa ulice, da ih zaštitimo od pretjeranog uticaja interneta, društvenih mreža. Nije važan samo sportski potencijal, kod nas su i učenice koje završavaju školu sa prosjekom 5,00. Neke stignu do kadetske i juniorske reprezentacije, ali je jednako važan i uspjeh koji postižu u školi, a mi se trudimo da ih podržimo stipendijama. Sport je važan segment života, nauči ih da ne gledaju uvijek na okolinu kroz ružičaste naočare i da nauče da se izbore za sebe kroz borbu na terenu“, naglasio je Eldin Junuzović iz ŽOK Lami, Brčko.

ŽOK Lami osnovan je 2017. godine, a već je uspio da uspostavi saradnju sa jačim domaćim i inostranim klubovima, gdje najbolje igračice mogu da nastave sportski razvoj.

životna i odbojkaška škola u brčkom - učenice generacije nižu uspjehe i na terenu

„Trudimo se da uvežemo više segmenata u našu školu odbojke. Rezultat jeste važan, ali roditeljima je isto tako značajno da se o njihovoj djeci ovdje brine. Pratimo njihovo zdravstveno stanje tokom cijele godine, obezbjeđujemo svu njegu, pogotovo u slučaju da dođe do povreda. Samo kada se postavi takva osnova, onda možemo da govorimo i o planovima, ciljevima, ambicijama“, istakao je Junuzović.

Samim tim je mnogo lakše i doći do sponzora, koji žele da podrže zdrave priče i ulažu u kolektive gde se njeguju ovakve vrijednosti.

„Uglavnom nismo dobijali nikakve odgovore na molbe za donacije, a Mozzart je odmah reagovao. Društvena odgovornost velikih firmi je veoma značajna za naše funkcionisanje, a ovakvim potezima se bitno utiče na odluke mladih da se bave sportom. Djevojke su oduševljene opremom i pažnjom koju su dobile, a mi smo veoma zahvalni kada neko prepozna naš dobar rad“, zaključio je Junuzović.

Možda te zanima