Korner kladionicaŽivotna i odbojkaška škola u Brčkom – Učenice generacije nižu uspjehe i...

Životna i odbojkaška škola u Brčkom – Učenice generacije nižu uspjehe i na terenu

Sklanjamo djevojčice sa ulice, podržavamo stipendijama najbolje. Neke od njih imaju prosjek 5,00 u školi, neke igraju za kadetsku i juniorsku reprezentaciju, ističe Eldin Junuzović iz ŽOK Lami, Brčko

Nekad je u sportu najveća pobjeda kada djeca ne odustanu. Svako novo prijateljstvo je važnije od medalja, a zdravo tijelo i zdrav duh su značajniji od svakog trofeja. Upravo ovakve vrijednosti među omladinom promovišu ŽOK Lami iz Brčkog i kompanija Mozzart, koja je donacijom opreme podržala ovaj sjajni sportski kolektiv.

životna i odbojkaška škola u brčkom - učenice generacije nižu uspjehe i na terenu

Član Prve federalne lige okuplja veliki broj djevojčica iz ovog kraja, a cilj nije samo osvajanje lige i afirmacija sportistkinja. Njima je mnogo bitnije da mlade nade ne zanemare obrazovanje i ostanu na pravom putu.

„U našem klubu trenira između 50 i 70 djevojčica, uzrasta od 8 do 14 godina. Pokušavamo da ih sklonimo sa ulice, da ih zaštitimo od pretjeranog uticaja interneta, društvenih mreža. Nije važan samo sportski potencijal, kod nas su i učenice koje završavaju školu sa prosjekom 5,00. Neke stignu do kadetske i juniorske reprezentacije, ali je jednako važan i uspjeh koji postižu u školi, a mi se trudimo da ih podržimo stipendijama. Sport je važan segment života, nauči ih da ne gledaju uvijek na okolinu kroz ružičaste naočare i da nauče da se izbore za sebe kroz borbu na terenu“, naglasio je Eldin Junuzović iz ŽOK Lami, Brčko.

ŽOK Lami osnovan je 2017. godine, a već je uspio da uspostavi saradnju sa jačim domaćim i inostranim klubovima, gdje najbolje igračice mogu da nastave sportski razvoj.

životna i odbojkaška škola u brčkom - učenice generacije nižu uspjehe i na terenu

„Trudimo se da uvežemo više segmenata u našu školu odbojke. Rezultat jeste važan, ali roditeljima je isto tako značajno da se o njihovoj djeci ovdje brine. Pratimo njihovo zdravstveno stanje tokom cijele godine, obezbjeđujemo svu njegu, pogotovo u slučaju da dođe do povreda. Samo kada se postavi takva osnova, onda možemo da govorimo i o planovima, ciljevima, ambicijama“, istakao je Junuzović.

Samim tim je mnogo lakše i doći do sponzora, koji žele da podrže zdrave priče i ulažu u kolektive gde se njeguju ovakve vrijednosti.

„Uglavnom nismo dobijali nikakve odgovore na molbe za donacije, a Mozzart je odmah reagovao. Društvena odgovornost velikih firmi je veoma značajna za naše funkcionisanje, a ovakvim potezima se bitno utiče na odluke mladih da se bave sportom. Djevojke su oduševljene opremom i pažnjom koju su dobile, a mi smo veoma zahvalni kada neko prepozna naš dobar rad“, zaključio je Junuzović.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

MOŽDA TE ZANIMA

PRIDUŽI SE ZAJEDNICI

korner viber zajednica
telegram kanal korner
google news korner

DRUGI UPRAVO ČITAJU

POPULARNO OVIH DANA