Sve spremno za zimske kampove Akademije Asmir Begović

Drugi upravo čitaju

Mozzart tradicionalno podržava edukaciju mladih golmana

Specijalizovana golmanska Akademija Asmir Begović i ove godine će biti organizator, sada već tradicionalnih, zimskih kampova za mlade i perspektivne golmane i golmanice.

Dvodnevni kamp 7. i 8. januara biće održan na zatvorenim terenima sarajevske Zetre, dok će dvije sedmice kasnije- 21. januara, u saradnji sa FK Velež, biti održan i jednodnevni kamp u Mostaru.

Akademija, koju je prije četiri godine u Sarajevu osnovao nekadašnji reprezentativac BiH i aktuelni član Evertona Asmir Begović, osim u Bosni i Hercegovini ima svoje ispostave u Engleskoj i Njemačkoj. Svake godine su organizator brojnih kampova za dječake i djevojčice uzrasta od osam do 18 godina.

“Akademija u Sarajevu radi čitavu sezonu i to u najboljim mogućim uslovima za mlade golmane”, objašnjava Asmir Begović i dodaje „svjesni smo važnosti vrhunskog treninga za sve one koji nisu u mogućnosti biti u našem pogonu u Sarajevu. Otud želja da svake godine organizujemo što više kampova na različitim mjestima, kako bismo mladim ljudima pružili priliku da rade na vrhunskom nivou, ali i vidjeli na kojem su nivou trenutno”.

Direktor Akademije i glavni trener, Ibro Hodžić ističe odličnu saradnju sa klubovima i trenerima širom Bosne i Hercegovine.

“U proteklih godinu dana, pored Sarajeva i Vogošće, organizovali smo kampove u Mostaru, Konjicu, Tuzli i Bihaću, gdje smo radili sa trenerima i golmanima iz lokalnih klubova i iz prve ruke se uvjerili u njihov kvalitet i talenat. Ove zime smo opet u Mostaru, gdje imamo odličnu saradnju s Veležom, a već za ljeto pripremamo nove projekte za koje vjerujemo da će privući jednaku pažnju kao i do sada”, kaže Hodžić, te dodaje:

“U našem radu izuzetno je važna i pomoć prijatelja i sponzora i tu se ističe kompanija Mozzart, kao jedan od naših stalnih partnera. Cilj je omogućiti što bolje uslove za razvoj mladih talenata i otvoriti im priliku da se dokažu na višem nivou. Upravo tu smo pronašli zajednički interes s Mozzartom, koji oduvijek radi na promociji sporta u BiH i omogućava dobre prilike mladima”.

Broj polaznika kampova, koji će se održavati na zatvorenim terenima OC Zetra u Sarajevu i na stadionu FK Velež u Mostaru, je ograničen. Svi zainteresovani informacije mogu dobiti na broj +387 61338877 a prijaviti se putem internetske stranice Kampa http://asmir1.com/sarajevo2021/ ili elektronskom poštom [email protected].

Supported by TNT Grupacija

Možda te zanima