Korner kladionicaSport se vraća u dvorane - Mozzart podržao prvo kolo Karate lige...

Sport se vraća u dvorane – Mozzart podržao prvo kolo Karate lige u Zenici

Nermin Bošnjak, predsjednik KK Perfekt: Sami možemo mnogo, ali, uz podršku i pomoć naših prijatelja, možemo mnogo više

Epidemija korona virusa polako jenjava, sportisti se vraćaju na terene, a publika ponovo može da uživa na tribinama velikih takmičenja. Prvo kolo karate lige Zeničko- dobojskog kantona okupilo je 31 ekipu iz deset klubova, a vještine na strunjačama je pokazalo čak 320 takmičara. Događaj je organizovao zenički Karate klub Perfekt, a podršku im je pružila kompanija Mozzart.

sport se vraća u dvorane - mozzart podržao prvo kolo karate lige u zenici

Izuzetno je bilo izazovano organizovati ovaj događaj, posebno tokom epidemije, ali i zbog troškova. Ne bismo uspjeli bez kompanije Mozzart koja je bila najveći donator. Od srca se zahvaljujemo što su nam pomogli i što vjeruju u nas. Sami možemo mnogo, ali, uz podršku i pomoć naših prijatelja, možemo mnogo više – kaže Nermin Bošnjak, predsjednik Karate kluba Perfekt, Zenica.

sport se vraća u dvorane - mozzart podržao prvo kolo karate lige u zenici

Učesnici svih uzrasta su se takmičili u katama i borbama pojedinačno i ekipno. Koliko su bili uspješni, svjedoči činjenica da su osvojili više od 450 medalja i 450 diploma. Najbrojnije ekipe iz klubova Leopard i Mersad Kurtalić iz Zavidovića, te Internacional iz Zenice, nagrađeni su zlatnim peharom.

Ista nagrada, ali i zlatna medalja za ostvarene rezultate na Državnom prvenstvu BiH pripala je Selveru Kelešturi. Zlatne pehare za najredovnije i najtrofejnije takmičare dobilo je deset članova KK Perfekt.

sport se vraća u dvorane - mozzart podržao prvo kolo karate lige u zenici

Karatisti se već pripremaju za drugo kolo ZDK lige, koje će na jesen biti organizovano u Tešnju, ali i brojna druga takmičenja.

Kompanija Mozzart dobila je zahvalnicu za pomoć u organizaciji ovog događaja.

Drago nam je što nas je organizator ovog takmičenja prepoznao kao najvećeg partnera. Posebno smo srećni što se sport vraća u dvorane i na terene i što su, uz našu pomoć, uspjeli da organizuju takmičenje uprkos svim izazovima- kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

MOŽDA TE ZANIMA

PRIDUŽI SE ZAJEDNICI

korner viber zajednica
telegram kanal korner
google news korner

DRUGI UPRAVO ČITAJU

POPULARNO OVIH DANA