back to top

Slavijin sjajan start sezone, Regoje hvali svoje izabranike: Sve zasluge idu igračima

Drugi upravo čitaju

Fudbaleri Slavije iz Istočnog Sarajeva su sa ubjedljviih 4:0 savladali Ljubić iz Prnjavora na svom terenu i tako stigli do sedmog boda iz tri utakmice.

Trener Sokolova, Bojan Regoje, zadovoljan je urađenim na startu i hvali igrače za njihov pristup igri. 

– Sedam bodova iz tri utakmice, dvije na gostovanju, zadovoljan sam. Pogotovo, posljednja utakmica. Momci su stvarno dobro odigrali, odgovorili zahtjevima, držali disciplinu u igri. Nisu popuštali niti jednog momenta, ni na 2:0, ni na 3:0, željeli su još, željeli su da igraju do samog kraja. Vidjelo se da imaju želju i volju za nadmetanjem i to me raduje, rekao je Bojan Regoje za naš portal.

Iako je negdje bilo skepticizma kod pojedinaca kako će Slavija izgledati poslije promjena u timu tokom ljeta, Regoje ističe da je uvijek vjerovao da njegovi fudbaleri mogu ovako početi sezonu.

– Jesam, sigurno. Prvo kolo kada smo otišli u Novi Grad, vjerovao sam da ne možemo izgubiti, a da možemo i pobijediti. Tako sam nešto prenio i na momke. Ne mogu da kažem, da nisam vjerovao. Kako vrijeme odmiče mi se i sve više povezujemo, i ja upoznajem momke koji su došli ovoga ljeta. Znam šta možemo i koliko možemo što se tiče igre i sve smo prilagodili tome. Nagrađeni smo za to na kraju. Sve zasluge za ove rezultate idu momcima, oni prihvataju sve zahtjeve i izvršavaju ih.

Slavija je na početku sezone bez najboljeg igrača iz prošle sezone Nikole Bjeloša. On se još uvijek oporavlja od nezgodne povrede koju je zaradio na startu priprema i polako je krenuo sa treninzima, ali će se na njegov povratak u punom kapacitetu još sačekati. 

– On je počeo da trenira. Kada će biti baš spreman da konkuriše za tim, to zavisi od njega. Sigurno da na početku on neće moći da igra čitavu utakmicu, doziraćemo mu minutažu i polako ga vraćati. Najpreče nam je njegovo zdravlje. Prvenstvo je dugo i treba ga dobro spremiti. Mi znamo koliko Nikola može i koliko vrijedi za ovu ekipu, ali isto tako i on će se morati nametnuti za svoje mjesto u timu. Sigurno da ćemo njegovim povratkom mnogo dobiti. 

U narednom kolu Sokolove u nedjelju očekuje gostovanje kod Omarske, koja je upisala prvi trijumf u vikendu iza nas. Prošle godine, Sokolovi su se vratili neporaženi sa ovog gostovanja, a nadaju se takvom ishodu i sada. 

– Koliko god neki pričali Omarska ovako, Omarska onako, poznajem ih, poznajem neke njihove igrače, i mogu reći sa sigurnošću da nemaju onoliko bodova koliko bi trebali da imaju. Ali, moramo tu naglasiti i njihov težak raspored na startu, gdje su imali i Zvijezdu 09 i Slobodu kući. Sasvim sigurno nas čeka jedna teška utakmica. Idemo u Omarsku da se takmičimo. Nema neke prevelike mudrolije pred tu utakmicu. Ako mi uradimo sve onako kako budemo zamislili i odigramo ono što želimo, vjerujem da možemo da nastavimo sa dobrim rezultatima. 

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima