Sergej Jakirović razočaran ponašanjem Edisa Mulalića: Nije korektno od njega, to što je ispričao nije istina

Drugi upravo čitaju

Jedini pogodak na utakmici postigao je Tičinović u prvom poluvremenu, a ono što je bacilo mrlju na sjajan meč svakako je verbalni okršaj Edisa Mulalića i Sergeja Jakirovića po završetku utakmice.

Mulalić i Jakirović su ušli u raspravu, a na press konferenciji nakon meča Jakirović nije želio previše polemisati o onome što se desilo.

– Nije bilo korektno od strane trenera Željezničara i na tome ću se zaustaviti. Ovo što je Edis ispričao nije istina, moju pres konferenciju nakon te utakmice imate na YouTubeu. To je to, rekao je Jakirović.

O samoj utakmici trener Zrinjskog je istakao da je ista bila čvrsta, ali da se fudbal igra za golove.

– Dobra, čvrsta utakmica, mi smo prvo poluvrijeme bili dobri, poveli iz prekrasnog gola Tičinovića, u nastavku nas je Željo stavio pod pritisak, Čondrić nas je držao, fudbal se igra za golove, mi smo pobijedili, čestitke mojim igračima na pobjedi, rekao je Jakirović i dodao:

– Rade i drugi, ne mogu ja reći, bilo bi neozbiljno, imali smo Evropu, prešaltali smo se brzo, shvatamo ligu ozbiljno, ne potcjenjujemo je, radimo doselekciju igrača, nije lako nikog pobijediti, sad imamo tri poraza, liga je zeznuta tako ću reći, nama najviše smeta zamjenski teren, tu nismo bili nikako dobri. Nikad nije bilo lako doći na Grbavicu i nešto uzeti, ali sad treći put uzimamo. Mi smo čestitali na zasluženoj pobjedi Želje u Mostaru, sad idemo dalje, okrećemo se novim izazovima, poručio je trener Zrinjskog.

On je istakao i da su greške sastavni dio svakog posla te da su ih njegovi igrači večeras dosta napravili, ali to je normalno.

– Selektiramo tako da se puno igrača nudi, ne dovodimo igrače koji neće praviti dodatnu razliku. Griješimo dosta, ali to je u najboljoj namjeri da naša ekipa bude bolja. Nismo imali posjed, u duelima smo bili mlaki, nekoliko naših grešaka neforsiranih, ali dobro postoje i takve situacije u fudbalu, nije moguće dominirati 90 minuta, zaključio je Jakirović.

 

 

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima