back to top

Sergej Jakirović pred Slobodu: Prvenstvo je dosta izjednačeno, svako svakoga može pobijediti

Drugi upravo čitaju

Fudbaleri Zrinjskog u susretu 12. kola Premier lige BiH u petak će u Mostaru ugostiti tuzlansku Slobodu, a trener aktuelnog bh. prvaka Sergej Jakirović kaže kako je njegova ekipa nakon reprezentativne pauze odmorna i spremna za nastavak prvenstva.

Nakon dvije sedmice gdje smo se dobro odmorili, napravili smo dobar mikro-ciklus priprema, svi igrači su nam bili na dispoziciji, osim mladih reprezentativaca koji su se jučer vratili. Pripremili smo se u posljednja tri dana na ono što bi nas sutra protiv Slobode moglo čekati. Vjerujem da ćemo biti na dobrom nivou, da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali u prvenstvu i uzeti tri boda, rekao je Jakirović na konferenciji za medije.

Nije prošlo puno od posljednjeg susreta Zrinjskog i Slobode, u kojem su Plemići 7. septembra slavili sa 1:0, a trener mostarske ekipe sutra očekuje sličnu utakmicu.

Sloboda će vjerovatno biti u niskom bloku, vrebati svoje šanse iz kontranapada. Imaju brzinu gdje te mogu kazniti i najviše ćemo morati biti koncentrisani da spriječimo njihovu kontru, a da mi budemo energični i pokretljivi da što prije zabijemo pogodak, izjavio je trener Zrinjskog.

Plemići će imati zgusnut raspored u oktobru, jer će pored redovnih prvenstvenih kola, morati nadoknaditi tri zaostale utakmice, a tu je i Kup BiH.

Trebat će nam svaki igrač. Nije jednostavno igrati toliko utakmica, ali ne tražimo alibi. Svi treniramo svaki dan kako bismo izdržali tempo i prilagodili se na bilo kakvu situaciju, kazao je Jakirović.

Što se tiče situacije na tabeli, Jakirović je poručio kako će prvenstvo do kraja biti jako neizvjesno:

Široki i Željezničar su na vrhu, Široki teško gubi utakmice, Željo ima dobru formu. Dosta je izjednačeno, svako svakoga može pobijediti. Mi već imamo tri poraza i to nam je dovoljna opomena, kazao je Jakirović. 

Podsjetimo, utakmica između Zrinjskog i Slobode je na rasporedu sutra od 20 sati.

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima