back to top

ŠERBEČIĆ: OTKAD ZNAM ZA SEBE ŽELIO SAM BITI REPREZENTATIVAC BIH

Drugi upravo čitaju

  • Uvijek sam davao sve od sebe, naročito kad sam nastupao u dresu sa nacionalnim grbom u omladinskim selekcijama. Otkad znam za sebe želio sam da budem dio naše najbolje selekcije i dolazak na ovo okupljanje za mene je ostvarenje sna. Nije mi teško da se uklopim jer ima tu igrača sa kojim sam igrao i ranije. Svi su me prihvatili na najbolji način i sve je veoma pozitivno u našem kampu – rekao je Šerbečić.

Pratio je igre nacionalnog tima Bosne i Hercegovine u ovosezonskoj UEFA Ligi nacija ”B” gdje je lider sa osam bodova u grupi 3, jednim više od Crne Gore, dok je Finska sakupila četiri, a Rumunija tri.

  • Naravno da nisam propuštao utakmice koje je igrao naš tim. Igre i rezultati koje je ekipa ostvarila u ovom ciklusu UEFA Lige nacija su za svaku pohvalu i mogu da raduju sve one kojim je Bosna i Hercegovina u srcu. Naša reprezentacija ima kvalitet i siguran sam da ćemo ostati na prvom mjestu u grupi i nakon utakmica s Crnom Gorom i Rumunijom. Na raspolaganju sam selektoru i ako dobijem minutažu u ovim susretima daću sve od sebe da svaku sekundu provedenu na terenu iskoristim na najbolji način. Ipak, naglašavam da je najbitnije da tim nastavi da ostvaruje dobre rezultate i da budemo prvi u grupi – istakao je Šerbečić.

O igrama u klubu, kazao je:

  • Standardan sam u Aalesundu i mogu biti zadovoljan svojim igrama. U ovom klubu sam dobio minutažu koja mi je potrebna i poziv u nacionalni tim je pokazatelj da moje igre nisu prošle nezapaženo. Na meni je dalje da radim i da se trudim da budem još bolji, a nadam se da će i moj tim ostvariti zadovoljavajuće rezultate i da ćemo napredovati na tabeli.

Utakmica petog kola grupe 3 UEFA Lige nacija ”B” između Bosne i Hercegovine i Crne Gore igra se sutra na zeničkom stadionu ”Bilino polje” sa početkom u 20.45 sati. Tri dana kasnije Bosna i Hercegovina u posljednjem, šestom kolu bit će gost Rumunije. ​​​​​​​

Izvor: hayat.ba

Možda te zanima