back to top

ŠABANAGIĆ: ČAST MI IGRATI ZA SFK 2000 SARAJEVO, NASTUP U LIGI PRVAKA GOVORI O KVALITETU TIMA

Drugi upravo čitaju

Ena Šabanagić, dio je Bordo porodice od početka 2022 godine, a ona je fudbalska nada koja je u ovaj klub došla iz SAD. O tome je govorila za zvaničnu stranicu ovog kluba.

Ena, kakav je osjećaj biti član SFK 2000 Sarajevo?

  • Čast mi je da igram za SFK 2000 Sarajevo, najveći klub u državi i regionu. Drago mi je da sam imala priliku igrati Ligu prvaka, naš prolaz u drugi krug govori o kvalitetu našeg tima.

Smatrate li da je SFK 2000 Sarajevo plasmanom u drugu fazu takmičenja u Ligi prvaka ostvario veliki uspjeh?

  • Biti najbolji u Bosni i Hercegovini nije lako jer ženski fudbal postaje sve popularniji, ali je SFK 2000 Sarajevo dobar primjer rada i truda svim klubovima, ženskim i muškim. Zahvalna sam klubu što je doveo veliki klub kao FC Zurich Frauen u Sarajevo te što smo imale priliku da igramo s njima i predstavljamo Bosnu i Hercegovinu na evropskoj sceni.
ŠABANAGIĆ: ČAST MI IGRATI ZA SFK 2000 SARAJEVO, NASTUP U LIGI PRVAKA GOVORI O KVALITETU TIMA

Kako biste komentirali prvi susret sa FC Zurich Frauen?

  • Rezultat protiv FC Zurich Frauen nije bio realan, ali naša ekipa je dosta mlada, naučili smo i svjesni smo nekih grešaka. Možemo da žalimo što nismo postigle gol, ali bit će prilike u revanšu da se potrudimo više. Svakako, čast je i “veliko”, igrati na Grbavici protiv kluba koji je mnogo uspješan.

Vjerujete li da naš mladi tim može ostvariti još više u budućnosti?

  • I ovako smo mnogo postigle, zar ne? Ali mi ćemo nastaviti zajedno raditi. Drago mi je što sam dio baš ovog tima, moje saigračice su odlične. Kada govorimo o UEFA Women’s Champions League, moramo biti zadovoljne prolazom u drugi krug. Lijepo iskustvo smo stekle na utakmicana u Rumuniji i sada protiv švicarskih prvakinja jer ovaj poraz nije izgubljena utakmica, on je prilika da shvatimo koliko još trebamo raditi da bi bile u samom vrhu. Ako pogledate koji su to sve klubovi sa nama igrali ovaj nivo kvalifikacija, shvatit ćete da je SFK 2000 Sarajevo dosta postigao. Sigurna sam da ćemo naredne godine napraviti puno više.
šabanagić: čast mi igrati za sfk 2000 sarajevo, nastup u ligi prvaka govori o kvalitetu tima
ŠABANAGIĆ: ČAST MI IGRATI ZA SFK 2000 SARAJEVO, NASTUP U LIGI PRVAKA GOVORI O KVALITETU TIMA

Za kraj nam kažite, kakva je razlika između Amerike i Bosne i Hercegovine, gdje sada igrate?

  • Tačno je, ja dolazim iz Amerike i tamo sam odrasla. Razlika je što se tamo mnogo više ženski fudbal poštuje, odnosno rezultati. Fudbal je moja prva ljubav i igrala sam tamo. Moj otac je porijeklom iz Bosne i on dolazi iz biznisa. Kada sam upoznala selektoricu Samiru i ovu ekipu, jednostavno ljubav je pobijedila. Dobila sam osjećaj da ću sigurno pomoći našem timu da napravimo rezultat. U Americi je život drugačiji i mogla sam da odaberem da se ne moram bavim fudbalom, ali fudbal i Sarajevo su moja prva ljubav a ljubav uvijek pobijedi. Želim da učim i zahvalna sam trenerici Samiri Hurem na svemu. Mnogo sam toga naučila od kad sam tu.

Izvor: hayat.ba

Možda te zanima