back to top

Prva liga Federacije BiH: Radnik Hadzić nadigrao Budućnost

Drugi upravo čitaju

Prva liga Federacije BiH u 13. kolu ponudila nam je meč u Hadžićima gdje je odigran meč između domaćeg Radnika i ekipe Budućnost Banovići.

Prva liga Federacije BiH – U veoma važnom susretu za oba rivala, na dobrom travnjaku i prelijepom
vremenu, viđena je odlična nogometna predstava. Cijeli tok meča protekao je u otvorenoj igri oba tima, igralo se borbeno, požrtvovano, kvalitetno, a osim tri zgoditka viđeno je još pet, šest sjajnih prilika za oba rivala.

Piše: Rešad Mamela

Poslije neiskorištenih šansi kod oba tima, u 20. minuti vidjeli smo eurogol, zgoditak za TV špice, a strijelac je bio Alden Vladavić koji je rezantnim udarcem skinuo „paučinu“ u gornjem lijevom
uglu „store“ vratara Budučnosti Denisa Mujkića i bilo je to vodstvo nogometnih „pjesnika“ iz Hadžića rezultatom 1:0.

Nije se dugo čekalo za novo njihanje mreže gostiju. Igrao se 27. minut, sudac Emir Spahalić opravdano pokazuje na penal. Loptu je uzeo Enes Kazić, šut, ali golman Mujkić brani i odbija, ali na njegovu žalost, lopta ponovo pada na nogu Kaziću koji lagano pogađa za povečanje rezultata na 2:0. Tim rezultatom završava prvo poluvrijeme.

Prva liga Federacije BiH – U nastavku meča Radnik opet angažovaniji,konkretniji,silovitiji i produkt takve igre je novi zgoditak za domaćina. Igrao se 65. minuti, sudac je ponovo pokazao na „kreč“. Ovaj put penal je izveo Amar Memić koji mangupski šalje Mujkića u jedan ugao, a loptu u drugi, i to je već 3:0.

Do kraja meča zabilježili smo prilike za domaće (Buljubašić, Jašarević, Ramić) dok su gosti u dva navrata (Berbić i Ibrahimović) zaprijetili
opasno, ali je hadžička „mačka“ Ismir Mudželet sjajno reagovao i spasio svoju mrežu.

Prva liga Federacije BiH – Tim rezultatom od 3:0 završen je susret, a kraj meča domači igrači dočekali su zagrljeni sa svojim trenerom Nihadom Kazićem,sretni zbog nove pobjede i tri vrlo važna boda, sa kojima su uvečali svoj konto na 17 osvojenih bodova.

PRVA LIGA FEDERACIJE BiH TABELA

Nakon ovog trijumfa sada je atmosfera u svlačionici domačih „bronhi“ -lakše se diše, i mirno ulazi u preostala dva kola jesenjeg dijela prvenstva.

O ovom meču izvanredni,vispreni Alden Vladavić,rekao nam je sljedeće:

“Svi smo sretni i zadovoljni ovom veoma vrijednom pobjedom. Svi igrači koji su nastupili odigrali su na najvišem nivou i zaslužuju sve čestitke. Od prvog minuta zaigrali smo poletno,borbeno, učinkovito. Osim tri zgoditka, stvorili smo još par dobrih prilika za gol, a koje nisu realizovane zbog nedostatka koncentracije u samoj završnici akcija. Isto tako golman gostiju je dva puta odlično reagovao i spasio svoju mrežu. Bili smo bolji rival, zasluženo smo pobijedili i naša pobjeda je čista kao suza.”

Možda te zanima