Podrška za naše heroje – Mozzart donirao voće medicinarima u Gradišci

Direktor Bolnice Gradiška, Rajko Dodik: Paketi idu radnicima na kovid odjelima, hvala ovoj kompaniji na pomoći

podrška za naše heroje – mozzart donirao voće medicinarima u gradišci

Medicinski radnici širom zemlje svakodnevno se bore za živote oboljeljih od korona virusa, a kompanija Mozzart nastavlja da im pruža podršku kroz brojne akcije. Humanitarni karavan ovoga puta zaustavio se ispred Bolnice Gradiška, a herojima iz ove zdravstvene ustanove uručeni su paketi voća i prirodnih sokova.

Ovaj vid pomoći Mozzarta je vrijedan za našu ustanovu, veoma smo zahvalni na tome. Voće ćemo podijeliti našim radnicima na kovid odjelima. Ovo je značajna pomoć i lijep humani gest za našu ustanovu koji zaista veoma cijenimo – kaže direktor Bolnice Gradiška, Rajko Dodik.

podrška za naše heroje – mozzart donirao voće medicinarima u gradišci
Podrška za naše heroje – Mozzart donirao voće medicinarima u Gradišci

On dodaje da u ovoj bolnici nisu zaboravili ni prošlogodišnju podršku Mozzarta, koji im je među prvima pružio podršku vrijednom novčanom donacijom za nabavku medicinskih monitora.

Bolnica Gradiška je regionalnog karaktera jer prima pacijente iz ovog grada, ali i iz susjednih opština Kozarska Dubica i Srbac. Ljekari se trenutno bore za ozdravljenje 100 pacijenata koji boluju od korona virusa. Njih 90 je zbrinuto na odjelu, dok je 10 na jedinici intenzivne njege, od kojih je većina na respiratorima. Klinička slika je, kažu, mnogo teža u odnosu na prethodne talase epidemije, a potrošnja kiseonika i ostale terapije deset puta veća nego ranije.

podrška za naše heroje – mozzart donirao voće medicinarima u gradišci

Upravo heroji u bijelim mantilima nose najveći teret ove borbe jer rade u rizičnim uslovima, satima nose vizire, maske i skafandere. Iz Mozzarta poručuju da su svjesni ozbiljnosti situacije u kojoj se cijela zemlja nalazi, te da ovim gestom žele da poruče medicinarima da nisu sami.

podrška za naše heroje – mozzart donirao voće medicinarima u gradišci

Želimo da olakšamo posao zdravstvenim radnicima, posebno u ovom trenutku. Pored toga što pomažu, ovi ljudi rizikuju vlastito zdravlje, zbog čega želimo da im pošaljemo poruku da mislimo na njih i da imaju podršku zajednice – kaže menadžer korporativnih komunikacija Mozzarta, Marija Ranilović.

Kompanija Mozzart je za borbu protiv kovida do sada izdvojila više od 162.000 maraka, a akcije pomoći zdravstvenom sistemu će biti nastavljene i u narednom periodu.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima