Mozzart uz Miloša Božovića u borbi za ozdravljenje

Drugi upravo čitaju

Miloš Božović, koji je zbog teške povrede glave prije osam godina pao u komu, nedavno se vratio iz Moskve gdje je dva mjeseca boravio na liječenju.

U akciju prikupljanja novca za liječenje matičnim ćelijama uključili su se brojni građani i organizacije, a svoj doprinos dala je i kompanija Mozzart. Iz njegove porodice poručuju da su zahvalni na pomoći i da se Miloš bolje osjeća. 

Stanje se izuzetno popravlja. Nakon osam godina ležanja u krevetu, on je prvi put sada u kolicima, a i stanje svijesti mu se vraća. Hvala kompaniji Mozzart na saradnji i svesrdnoj pomoći. Hvala svakom pojedincu koji je donirao od jedne do nekoliko hiljada maraka. Mi kao porodica svaku pomoć jednako cijenimo, ali bez pomoći države naša porodica ovaj proces ne može izdržati– kaže Milošev otac, Aleksandar Božović.

mozzart uz miloša božovića u borbi za ozdravljenje
Mozzart uz Miloša Božovića u borbi za ozdravljenje

Miloš Božović je u ruskoj klinici „Neurovita“ primao terapiju matičnim ćelijama, a dodatnu nadu porodici dala je činjenica da je jedno dijete nakon 11 godina ležanja u komi progovorilo i ustalo na noge poslije ovog tretmana.

Za prvi Milošev odlazak na liječenje u Moskvi bilo je neophodno prikupiti 62.598 evra, dok je dodatnih 15.000 evra bilo potrebno izdvojiti za putne troškove porodice, kao i za angažman specijalnog aviona za medicinski transport.

mozzart uz miloša božovića u borbi za ozdravljenje
Mozzart uz Miloša Božovića u borbi za ozdravljenje

S obzirom na to da proces liječenja, prema programu ljekara sa ruske klinike, traje do dvije godine, porodici Božović potrebna je dodatna pomoć. Naime, svaka dva-tri mjeseca Miloš bi trebalo da prima matične ćelije.

Ogromni su troškovi, pa smo na vezi sa Fondom zdravstvenog osiguranja RS. Nemoguće je izdržati ovolike izdatke, digli smo kredite i sve stavili pod hipoteku za liječenje našeg djeteta. Zato nam je je svaka pomoć dobro došla– dodaje Aleksandar Božović.

Troškovi idućeg odlaska u Moskvu na mjesec dana liječenja i primanje tri doze matičnih ćelija koštaju 39.500 evra, plus troškovi prevoza.

Svi humani ljudi koji žele pomoći, mogu novac da uplate na žiro-račun 5722 7600 0008 1881 u MF banci.

Miloš Božović bio je golman juniorske ekipe Fudbalskog kluba „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva, a na utakmici protiv „Zvijezde“ 2014. godine doživio je tešku povredu glave i pao u komu. Najveća želja porodice je da, uz pomoć dobrih ljudi, njihov sin opet stane na noge, pa i zaigra fudbal jednog dana.

Možda te zanima