Mozzart svim srcem uz ”Srce za djecu”

Drugi upravo čitaju

Donacijom podržali mališane oboljele od karcinoma

Proteklog vikenda Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ u Visokom je organizovalo trku „Zlatni krug“ uokviru „Zlatnog septembra“ – Međunarodnog mjeseca podizanja svijesti o dječjem raku. Brojni građani BiH učešćem u trci i kupovinom majica podržali su plemenitu misiju prikupljanja sredstava za mališane oboljele od karcinoma. Njima se pridružila i kompanija Mozzart čiji su uposlenici svim srcem podržali ovu akciju.

mozzart svim srcem uz ''srce za djecu''
Mozzart svim srcem uz ''Srce za djecu''

Posebno smo ponosni na naše prijatelje iz kompanije Mozzart što su podržali ovu trku i šetnju tako što su se priključili donacijom kroz kupovinu majica „Zlatni krug“, te poslali snažnu poruku o ljubavi, podršci i razumijevanju. Djeca oboljela od raka su sretna i zahvalna što imaju ovakve prijatelje na svojoj strani- kaže Atifa Buldić-Bešić iz Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“, Sarajevo.

mozzart svim srcem uz ''srce za djecu''
Mozzart svim srcem uz ''Srce za djecu''

Udruženje broji preko 500 članova, među kojima su djeca oboljela od raka i njihove porodice. Već 19 godina im kontinuirano pružaju podršku kroz mnoge velike projekte kao što su Roditeljska kuća, Moja kosa- tvoja kosa, te program psihosocijalne podrške.

mozzart svim srcem uz ''srce za djecu''
Mozzart svim srcem uz ''Srce za djecu''

Humanitarna trka i šetnja „Zlatni krug“ jedan je od najhumanijih i najljepših događaja koji su organizovali ove godine, na šta su posebno ponosni.

Ponosni smo na sve naše sugrađane, dobre ljude koji su iskazali solidarnost i podršku kroz donacije za majice, ali i kroz dolazak na trku/šetnju u velikom broju. Pokazali smo da djeca oboljela od raka nisu sama i da imaju uvijek na koga da se oslone. Upravo za njih je bila organizovana ova akcija i sva prikupljena sredstva biti će usmjerena u projekte Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“, a koji su od velike važnosti za njih i njihove porodice- dodaju iz ovog Udruženja. 

mozzart svim srcem uz ''srce za djecu''
Mozzart svim srcem uz ''Srce za djecu''

Trka je organizovana na incijativu Visočanina Afana Habibovića koji se bori sa tumorom na mozgu. Akciju humanitarnog karaktera podržali su brojni sportisti i druge javne ličnosti, privredni i javni subjekti. Za sve njih ovo je mjesec kada su trčali trku života, kada smo kao društvena zajednica iskazali solidarnost sa djecom oboljelom od raka i poručili im da smo tu uz njih sve do cilja, a to je njihovo ozdravljenje. Tim povodom uz njih je složno stao Mozzart tim, a koju poruku su im poslali, pogledajte u nastavku: 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6975439966399029249/

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Možda te zanima