Mozzart podržao klubove iz Federacije: na novim stadionima u novim dresovima

Novi dresovi stigli u FK Priluk iz Živinica i NK Kralupi iz Visokog

Kompanija Mozzart nastavlja da pomaže sportskim klubovima kroz tradicionalnu akciju „Novi dresovi za nove šampione“. Ovaj put nova oprema stigla je na adrese dva kluba u Federaciji BiH. Fudbalskom klubu Priluk iz Živinica i Nogometnom klubu Kralupi iz Visokog, osim ljubavi prema ovom sportu, zajedničko je i to da su nedavno izgradili sopstvene stadione, a sada će na njima igrati u novim Mozzart dresovima.

mozzart podržao klubove iz federacije: na novim stadionima u novim dresovima
Mozzart podržao klubove iz Federacije: na novim stadionima u novim dresovima

Opština Živinice nam je pomogla pri izgradnji stadiona, pa ove godine, prvi put nakon decenije takmičenja, igramo na svom terenu. Sada su nam stigli i novi dresovi kojima su igrači oduševljeni, oprema je prva klasa i zaista je veoma kvalitetna. Hvala Mozzartu na ovoj donaciji, želimo im puno uspjeha u daljem radu -kaže predsjednik FK Priluk Živinice, Nusret Avdihodžić.

Ovaj klub je osnovan 1964. godine, a trenutno imaju seniorsku i pionirsku ekipu. Seniori su treći na tabeli u Drugoj federalnoj ligi, a želja im je da se u novim dresovima popnu bar za jednu poziciju više na ljestvici. U njihovoj Školi fudbala vrijedno trenira 30 dječaka, a od iduće godine će se takmičiti u Kantonalnoj ligi.

Želju za pokretanjem omladinskog pogona imaju i u NK Kralupi iz Visokog. Njihov seniorski tim igra Četvrtu opštinsku ligu Visoko gdje su četvrti na tabeli. Imaju ambicije za napredak na tabeli, a i oni su nedavno izgradili sopstveni stadion. Baš na novom terenu igraće u novim Mozzart dresovima.

mozzart podržao klubove iz federacije: na novim stadionima u novim dresovima
Mozzart podržao klubove iz Federacije: na novim stadionima u novim dresovima

Sada definitivno imamo najbolje dresove u našoj ligi. U njima igramo i na novogodišnjem futsal turnir u Visokom.. Sve pohvale za Mozzart od kojeg smo dobili prvi put dresove od kada se takmičimo, zaista lijep poklon- kaže predsjednik NK Kralupi Visoko, Elmedin Zerdo.

Akcija „Novi dresovi za nove šampione“ uskoro se završava-ali samo za ovu godinu.. Već od januara, Mozzart će nastaviti da pomaže brojnim klubovima širom BiH kroz donacije opreme, a sve kako bi im pomogli da dođu do što boljih rezultata…

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima