Evropskog fudbala ni na mapi, na terenu Persepolis, Esteghlal

Drugi upravo čitaju

Evropskog fudbala ni na mapi, na terenu Persepolis, Esteghlal

SHAHR KHODROU – ESTEGHLAL, 12.30 (Fudbal, Iran 1) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

evropskog fudbala ni na mapi, na terenu persepolis, esteghlal
Evropskog fudbala ni na mapi, na terenu Persepolis, Esteghlal

Esteglal je uz Aluminijum Arak jedini neporaženi tim u Gulf Pro ligi. Iranski velikan je na deset utakmica ostvario šest pobjeda i četiri remija, što mu je donijelo luksuz prvog mjesta sa Sepahanom. Imao je Esteglal sezonu za zaborav, završio je treći i bio daleko od borbe za titulu sa šampionom Persepolisom i Sepahanom.

PERSEPOLIS – ZOB AHAN, 14.30 (Fudbal, Iran 1) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Šampionu Irana bilo je potrebno vrijeme da postigne radnu temperature, zagrijao se i krenuo je da melje redom. Baš kao što je to činio u ljetnjim mjesecima, kada se okitio šampionskim zvanjem. Zob Ahan je u lošoj formi, reda neuspjeh za neuspjehom i sve je bliži opasnoj zoni. Klizi na tabeli, a razlog je neefikasnost. Na posljednjih pet ligaških utakmica postigao je samo jedan gol. Razlika u kvalitetu timova je ogromna, bila je i ranije, ali se Zob Ahan s prethodna dva gostovanja Persepolisu vratio neporažen.

SEPAHAN – PEYKAN, 14.30 (Fudbal, Iran 1) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

evropskog fudbala ni na mapi, na terenu persepolis, esteghlal

Iako je u minuloj rundi Gol Pro lige izgubio, Sepahan je zadržao prvu poziciju zbog bolje gol-razlike u odnosu na Esteglal. Izmakla je titula Sepahanu prošle sezone, ostao je kratak za dva boda, a sva je prilika da će i ove do samog kraja voditi rat s Persepolisom, Aluminijum Arakom i Esteglalom. Najefikasniji je Sepahan u ligi, ima i najtvrđu odbranu, pa Pejkan ne bi trebalo da mu nanese ogromnu štetu, jer je od sada redovno primao golove, i na prethodne tri utakmice nije trijumfovao.

SETIF – CONSTANTINE, 16.00 (Fudabl, Alžir 1) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Konstantin je zakazao na startu prvenstva, prosuo je bodove na domaćem terenu protiv Orana. Potom je remizirao sa Beluizdadom, I od tada je započeo niz dobrih rezultata. Svezao je šest utakmica na kojima je neporažen, a u tom intervalu upisao je četiri pobjede, koje su ga katapultirale na treću poziciju. Setif je odlično startovao, na prvih sedam utakmica nije pretrpio poraz, ali je uoči duela s Konstantinom izgubio. Prvi poraz nanio mu je MC Alžer.

Možda te zanima