back to top

Milomir Odović – Oda iz Doline Ćupova

Drugi upravo čitaju

Milomir Odović rođen je 27. mart 1955., a preminuo je 14. decembra 2020. godine.

Igrački dani Milomira Odovića

Rođen je u Ilijašu (FNRJ). Karijeru je započeo kao nogometaš u rodnom gradu. Kao mladi talenat prelazi u FK Željezničar 1974. Odigrao je 230 ligaških utakmica i postigao 22 gola za klub u kojem je igrao 11 godina.

Dres Plavih nosio je punih deset godina, nakon čega je napravio transfer u Linz. Do kraja karijere još je nastupao za Spittal.

milomir odović
Milomir Odović

Trenerska karijera Milomira Odovića

Poslje profesionalne karijere postaje trener. Najprije je bio trener NK Ozren Semizovac 1999 godine.

Radio je kao trener FK Željezničar do sezone 2003/2004. Nakon odlaska iz Željezničara radi kao trener u FK Slavija sa kojom ostvaruje najveći uspjeh u historiji kluba osvajanjem trećeg mjesta u Premijer ligi u sezoni 2006/07 i plasmanom u Intertoto kup.

Međutim nakon lošeg starta u sezoni 2007/08. daje otkaz, a ubrzo postaje trener Borca iz Banje Luke sa kojim je izborio plasman u Premijer ligu BiH.

Prvi put na klupu Plavih sjeo je 2003. godine i tu se zadržao godinu dana, da bi nakon toga trenirao Borac, Slaviju. Velež, GOŠK, Zvijezdu iz Gradačca, Rudar iz Kaknja, Čelik i Olimpik

Bivši igrač i trener FK Željezničar Milomir Odović preminuo je u 66. godini.

Trener Željezničara bio je u tri navrata.

Prvi put na klupu Plavih sjeo je 2003. godine i tu se zadržao godinu dana, da bi nakon toga trenirao Borac, Slaviju. Velež, GOŠK, Zvijezdu iz Gradačca, Rudar iz Kaknja, Čelik i Olimpik.

Drugi put na klupu Željezničara sjeo je 2015. godine kada su Plavi igral iu Evropskoj ligi gdje su izbacili mađarski Ferencvaroš, a posljednji angažman na klupi s Grbavice imao je 2018. godine.

Možda te zanima