back to top

Lyon bi da vikend dočeka na vrhu Lige 1

Drugi upravo čitaju

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas…

LYON – BORDEAUX, 21.00 (Fudbal, Francuska 1) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Lyonovih plus 11 bodova u odnosu na Bordeaux, uz domaću travu, razlog su razmišljanja o domaćinu kao favoritu. Nije Bordeaux loš, daleko od toga, ali se mora priznati da su četiri pobjede i isto toliko poraza, plus dva X ishoda razlog da se ovaj tim smatra polovičnim kada igra na strani. Interesantno je da Lyon posljednja tri puta kao domaćin nije pobjedio, već je sa Bordeauxom dolazio do nerješenog rezultata, uz obaveznu ovjeru GG tipa.

TORINO – FIORENTINA, 20.45 (Fudbal, Italija 1) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba– Oglašavanje –

Fiorentina ima 21 bod i bezbjedna je na 12. mjestu tabele Serije A. Međutim, Torino je pod pritiskom, na samoj ivici crvene zone uprkos tri remija i pobjede nad Parmom na posljednjih pet utakmica. Inače, Fiorentina je dobila posljednja dva meča para na kojima je dolazila NG igra.

STUTTGART – MAINZ, 20.30 (Fudbal, Nemačka 1) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Poraz u Bielefeldu, a zatim i u Freiburgu diktiraju Stuttgartu obavezno otimanje bodova ne tako kvalitetnom Mainzu. Kec je dakle u vazduhu, jer Mainz je u fenjeraškom društvu uprkos nedavnog iznenađenja, odnosno pobjede nad RB Leipzigom od 3:2. Teško će gosti ponoviti skoro ovakvu senzaciju.

READING – BORNEMOUTH, 21.00 (Fudbal, Engleska 2) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Ishod je neizvjestan, a rivali u fudbalskom smislu, a i po poziciji na tabeli potpuno egal. Međutim, Bornemouth se u posljednja dva kola sapleo o Luton i Derby, a to su realno timovi s kojim nije trebalo da bude većih problema. To je signal za Reading koji nije poražen na pet uzastopnih mečeva da pokuša da se revanšira rivalu za novembarski poraz od 4:2.

Možda te zanima