back to top

Leipzig za Gvardiola traži 115 milijuna: City prvi favorit

Drugi upravo čitaju

Ne prestaju priče o potencijalnom transferu Joška Gvardiola iz RB Leipziga u Premier ligu. Već mjesecima se u engleskim medijima aktivno piše o tome da su Manchester City, Chelsea i Liverpool zainteresirani za hrvatskog stopera.

Danas je veliki tekst o Gvardiolu objavio Daily Mail koji navodi da ima nova saznanja o detaljima potencijalnog transfera. Engleski medij navodi da bivši stoper Dinama u ugovoru koji je potpisao s Leipzigom ima odštetnu klauzulu koja postaje aktivna od 1. siječnja 2024. godine. Od tog trenutka, Gvardiola će, ako u međuvremenu ne potpiše novi ugovor kojim bi poništio stari, moći kupiti svatko tko ponudi 110 milijuna eura.

To je podatak koji se i ranije spominjao u nekim medijima, ali ono što je novo u ovoj priči jest činjenica da Daily Mail tvrdi kako je, od izvora iz njemačkog kluba, saznao da će ovog ljeta Leipzig za Gvardiola tražiti 115 milijuna eura fiksne odštete. Tko plati taj iznos, može odvesti Gvardiola, naravno, pod uvjetom da se uspije dogovoriti i s igračem.

Ovaj detalj, kako naglašava Daily Mail, izbacuje iz utrke one klubove koji su iz prikrajka pratili situaciju s Gvardiolom. To su klubovi poput Newcastlea i Tottenhama. Njima je tako visoka odšteta neprihvatljiva pa je sada već jasno da će se povući te da neće ni pokušati slati ponude kad počne ljetni prijelazni rok. U istu kategoriju spada i Liverpool.

Spominjao se i Manchester United, klub koji se na ljeto planira riješiti Harryja Maguire i Victora Lindelofa te bi volio dovesti veliko ime na stopersku poziciju, ali sada je jasno da od toga također neće biti ništa, navodi Daily Mail. Kao razlog Unitedovog odustajanja ponovno se ističe velika odšteta.

Chelsea će pokušati napraviti mjesta za Gvardiola prodajom 31-godišnjeg Kalidoua Koulibalyja, ali engleski medij navodi da je teško za vjerovati da bi Gvardiol odabrao Chelsea u trenutnoj situaciji, ispred Cityja u kojem je sve jasno i posloženo.

Objava Leipzig za Gvardiola traži 115 milijuna: City prvi favorit pojavila se prvi puta na Gol.ba.

Izvor: gol.ba

Možda te zanima