LEGENDA ENGLESKIH TRIBINA JOŠ IZ 80-IH: NAVIJAČ WEST HAMA SAM NOKAUTIRAO MASU NIZOZEMSKIH HULIGANA

Drugi upravo čitaju

Nakon što je West Ham i u revanšu polufinala Konferencijske lige kod AZ-a pobijedio 1:0 te se tako s ukupnih 3:1 plasirao u finale, njegovi igrači su historijski uspjeh slavili na terenu. No tada ih je zgrozilo ono što su vidjeli na tribinama; huligani koji prate AZ preskočili su ogradu svoje tribine te se u pokušaju da prodru prema navijačima West Hama na drugom kraju stadiona sjurili prema loži i napali porodice igrača gostiju.

Policija i redari na to su reagirali tromo i sporo pa su bijesni igrači West Hama krenuli sami uredovati. Na snimcima se vide Michail Antonio i Flynn Downes kako preskaču reklamne panoe te se tuku sa zaštitarima kako bi se probili do lože i spasili porodice od huligana koji jurišaju na njih.

legenda engleskih tribina još iz 80-ih: navijač west hama sam nokautirao masu nizozemskih huligana
LEGENDA ENGLESKIH TRIBINA JOŠ IZ 80-IH: NAVIJAČ WEST HAMA SAM NOKAUTIRAO MASU NIZOZEMSKIH HULIGANA

Fudbaleri West Hama pokušavali su se probiti do najmilijih kako bi ih zaštitili, ali nisu uspijevali. Zato je to nevjerovatno hrabro i efikasno radio jedan vremešni navijač Hammersa. Praktično sam na vrhu stepenica koje vode na tribinu stao je na crtu hordi nizozemskih mladih huligana te ih udarcima šakama obarao jednog po jednog i tako spriječio ko zna kako teške posljedice.

Ubrzo mu je stiglo pojačanje, koje je odbilo napad Nizozemaca, a čim su na društvenim mrežama objavljene fotografije impresivnog nastupa krupnog i starijeg navijača West Hama, odmah su ga prepoznali brojni navijači: “Pa to je Knollsy, legenda engleskih tribina još od 80-ih! Čovjek koji živi za West Ham!” Javili su se i oni koji su bili u neposrednoj blizini haosa te svjedočili da je Knollsy od napada spasio djevojku Thila Kerhera, defanzivca voljenog kluba.

Video pogledajte i OVDJE.


Izvor: hayat.ba

Možda te zanima